Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sikkerheden øges i Københavns lufthavn efter angreb i Istanbul

Flere betjente er blevet sat til at patruljere omkring lufthavnen i Kastrup og ved andre knudepunkter i Danmark som en direkte konsekvens af angrebene i den tyrkiske storby Istanbul tirsdag aften.

Arkivfoto: Politi og securitypersonale har øget synligheden i og omkring Københavns Lufthavn ovenpå angrebet på lufthavnen i Istanbul i Tyrkiet tirsdag aften.
Arkivfoto: Politi og securitypersonale har øget synligheden i og omkring Københavns Lufthavn ovenpå angrebet på lufthavnen i Istanbul i Tyrkiet tirsdag aften.

Angrebet på ankomsthallen i Atatürk-lufthavnen i Istanbul, har øjeblikkeligt fået politiet til at »øge synligheden« flere steder i hovedstaden. Det oplyser Københavns Politi.

»Det betyder, at vi er synlige i lufthavnen, og vores fokus er på at være til stede,« siger politikommissær Lars Krabbe.

Foruden lufthavnen gælder det øgede fokus også trafikale knudepunkter for eksempel på store stationer som Hovedbanegården og Nørreport.

Politikommissæren vil ikke oplyse, hvad der mere konkret ligger i den øgede synlighed - om der er tale om hyppigere patruljeringer eller ekstra mandskab.

Øget patruljering i lufthavnen

I lufthavnen er der dog ifølge pressechef, Kasper Hyllested, tale om en »øget patruljering«. Det skete ifølge pressechefen umiddelbart efter angrebene i Istanbul.

»Efter samråd med politiet øgede vi allerede i går aftes patruljeringen i og omkring lufthavnen. Det samme gjorde politiet,« siger Kasper Hyllested.

Københavns Lufthavne vil ikke oplyse, hvor længe den øgede bevogtning fortsætter, men det gør »indtil videre«:

»Det er vigtigt at slå fast, at det er politiet, som foretager risiko- og sikkerhedsvurderinger. Vi gør, som politiet beder os om,« siger han.

36 dræbt i Istanbul

Angrebene fandt sted omkring kl. 21 dansk tid. Tre selvmordsbombere ankom til ifølge Tyrkiets premierminister Binali Yildirim til lufthavnen i taxa, hvorefter de med automatvåben åbnede ild mod passagererne i ankomsthallen.

36 personer har mistet livet og 147 er sårede. Intet tyder umiddelbart på, at der er danskere blandt de omkomne, oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice ifølge Ritzau.

Ingen har endnu taget skylden for angrebet, men ifølge den tyrkiske premierminister peger de foreløbige undersøgelser på, at det er terrorbevægelsen Islamisk Stat, der står bag.

Bruxelles-terror begyndte også i afgangshal

Det var også en afgangshal i Zaventem-lufthavnen i Bruxelles, der blev angrebet i marts i år. Dengang detonerede to selvmordsbombere deres selvmordsbælter. Der blev ifølge flere øjenvidneberetninger råbt på arabisk og affyret skud i lufthavnen forud for eksplosionerne.

Kort tid efter de to eksplosioner sprang en tredje bombe i luften i et metrotog, der netop var ankommet til Maalbeck-stationen i byen. Stationen ligger tæt ved flere EU-institutioner i den belgiske hovedstad. 14 blev dræbt og 81 såret i lufthavnen, mens 20 døde og 81 blev såret ved metrostationen. Islamisk Stat tog efterfølgende skylden for angrebene.

Der er flere daglige afgange mellem København og Istanbul, blandt andet fredag formiddag.

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.