Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sigtet skattemedarbejder var i myndighedernes søgelys i årevis - men fik lov til at fortsætte

Allerede i 2011 fattede Skat mistanke til en af dets medarbejdere. Alligevel fik han lov til at fortsætte.

En medarbejder ved SKAT var allerede under mistanke i 2011 for at svindle med skattekroner - men fik lov at fortsætte sit arbejde.
En medarbejder ved SKAT var allerede under mistanke i 2011 for at svindle med skattekroner - men fik lov at fortsætte sit arbejde.

En 67-årig mand, der var ansat i Skat, var allerede i 2011 i Skats søgelys i en intern undersøgelse, men fik lov til at fortsætte sit arbejde med udbetaling af udbytteskat.

I dag er han varetægtsfængslet, og mistænkt for sammen med en udlandsdansker at have bedraget Skat for 37 millioner kroner tilbage i 2007.

Desuden er han sigtet i forbindelse med den store sag om svindel med udbytteskat for 12,3 milliarder kroner, der blev opdaget i 2015.

Den 67-årige har hidtil været beskyttet af navneforbud, men onsdag har Østre Landsret ifølge flere medier ophævet navneforbuddet.

Tilbage i 2011 undersøgte Skats interne revision medarbejderens økonomi, og i 2013 konkluderede Skatteankenævnet ifølge dr.dk, at han havde forsømt at betale skat og behandlet sin selvangivelse »groft uagtsomt«.

Alligevel fik han lov til at fortsætte sit arbejde i Skat, hvor han behandlede ansøgninger om udbetaling af udbytteskat.

Den stilling havde han ifølge Bagmandspolitiet allerede i 2007 brugt til at berige sig selv. Sammen med en udlandsdansker er han som nævnt sigtet for at have svindlet med udbytteskat for 37 millioner kroner.

Den 67-årige fik ifølge Bagmandspolitiets sigtelse udbetalt 1,7 millioner kroner af udlandsdanskeren, som han uberettiget havde udbetalt udbytteskat til.

Hvis sigtelsen viser sig at holde stik, havde han altså fået udbetalt de 1,7 millioner kroner, da Skat undersøgte hans økonomi.

Men han fik altså lov at fortsætte, og i dag er han også sigtet i den store sag om svindel med udbytteskat til 12,3 milliarder kroner. Det er dog uvist, hvad han er sigtet for i forbindelse med den svindel, der begyndte i 2012.

Det undrer lektor på juridisk institut ved Aalborg Universitet, Thomas Rønfeldt, at der ikke er sket en omplacering af den 67-årige på baggrund af hans personlige skattesag tilbage i 2011.

»Han skulle have været flyttet et sted hen, hvor han havde nogle andre arbejdsopgaver, og hvor han ikke var en central figur i en potentiel svindelsituation,« siger Thomas Rønfeldt til dr.dk.

»Man skulle have haft forflyttet ham, og så skulle man have undersøgt sagen. Så kunne man sætte manden tilbage på hans post, hvis det viste sig, at der ikke var noget om snakken,« fortsætter han.

Bagmandspolitiet regner med at kunne rejse tiltale mod den 67-årige og udlandsdanskeren inden for et par måneder.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.