Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sigtelse: Drabsdømte dirigerede våbenhandel pr. telefon

11 mænd og en dreng er i grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg. Alle nægter kendskab til tre våben.

København: Selv om tre unge mænd var fængslet, kunne de fra deres celler dirigere deres kammerater til at skaffe en pistol og en riffel.

Det hævder politiet i to af de sigtelser, som tirsdag er præsenteret mod 11 mænd og en dreng i Retten i Frederiksberg.

Politiet mener, at gruppen ville hævne drabene på tre unge mænd i en lejlighed på Frederiksberg. 11. november blev de nærmest likvideret.

De tre sidder inde, fordi de er dømt i sager om dødsvold og drab.

Få dage efter det tredobbelte drabet på Frederiksberg reagerede en af ofrenes bekendte, mener politiet. Fra sin celle fik han arrangeret, at en mand skulle hente en pistol på Odense Banegård.

Transportøren nåede dog ikke langt med det skarpladte våben 15. november. Han blev anholdt i intercitytoget, da det samme aften kom til Valby.

I et andet tilfælde arrangerede to strafafsonere i Statsfængslet i Møgelkær, at kammerater gik i aktion juleaften. Et sted på Frederiksberg hentede de en jagtriffel og gemte den hjemme hos den enes forældre, hævder politiet.

I grundlovsforhøret er der i øvrigt rejst sigtelse om yderligere en pistol, så gruppen altså sigtes for at ville bevæbne sig med tre våben som reaktion på likvideringen.

Flokken fylder godt op i det største retslokale i Retten på Frederiksberg tirsdag formiddag.

Nogle har hættetrøjer på, en enkelt får besked af en politimand om at tage sin kasket af, og flere end den kun 16-årige ser splejsede ud.

- Han nægter sig skyldig, og han ønsker ikke at udtale sig, siger en af forsvarerne, da deres holdning skal afklares.

Og det bliver gentaget 11 gange. Alles mund er lukket.

Hvad politiets efterforskning består af, er ikke klart. Men specialanklager Jakob Buch-Jepsen siger, at han vil fremlægge telefonaflytninger og billeder fra videoovervågning.

Indholdet er dog hemmeligt. Retsmødet skal foregå bag lukkede døre, har dommeren bestemt.

Det tredje våben, en pistol, blev - ifølge sigtelsen - købt af en af de nu sigtede for 15.000 kroner. Andre havde det med under et indbrud, og under flugten fra politiet blev det smidt ud af vinduet, hedder det i politiets sigtelse.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.