Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sigtelse: 14-årig dreng døde hjælpeløs på badeværelse

Kvinde vidste ifølge sigtelse, at børn havde spist medicin, og mistænkes for ansvar for drengs død.

København. I længere tid lå en 14-årig dreng lørdag aften med vejrtrækningsproblemer på et badeværelse i en lejlighed på Østerbro.

Lejlighedens indehaver, en 40-årig kvinde, tilkaldte ifølge politiet ikke hjælp, og drengen døde.

Også kvindens egen datter på 14 år lå på badeværelset og havde svært ved at trække vejret, står der i sigtelsen. Hun fik hjertestop og blev efterfølgende genoplivet.

Ifølge politiets sigtelse var kvinden klar over, at børnene havde indtaget medicin eller stoffer. Men hun undlod at slå alarm, og derfor er hun nu sigtet for overtrædelse af straffeloven.

Tirsdag er kvinden under et retsmøde i Københavns Byret blevet varetægtsfængslet i foreløbig 13 dage for sin rolle i sagen.

Retsmødet blev holdt for lukkede døre, og derfor er de oplysninger, som anklagemyndigheden under retsmødet har fremlagt, samt kvindens forklaring indtil videre hemmelige.

Dog blev det oplyst, at kvinden nægter sig skyldig i de rejste sigtelser.

Kvinden er i forhold til drengen sigtet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

At kvinden ikke tilkaldte en læge, selv om hun vidste, at børnene havde indtaget medicin eller stoffer, og selv om de havde vejrtrækningsproblemer, gør ifølge sigtelsen, at hun har handlet uagtsomt og dermed var ansvarlig for drengens død.

Hvad angår datteren, som overlevede, så er kvinden sigtet efter straffelovens paragraf om at hensætte nogen i hjælpeløs tilstand.

Dommer Jeanette Bukhave vurderede, at der er begrundet mistanke om, at kvinden er skyldig i de rejste sigtelser. Samtidig vurderede dommeren også, at sagen vil kunne udløse fængsel i mindst 30 dage.

Endelig vurderede Bukhave, at kvinden på fri fod ville kunne påvirke politiets efterforskning af sagen, og dermed var betingelserne for en varetægtsfængsling opfyldt.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.