Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sidste år bød på færre konkurser end året før

Syv procent færre selskaber gik konkurs i 2017 end forrige år. Kun stigende tal på Bornholm og Fyn.

Det er fortsat hovedstadsområdet, der står for langt de fleste konkurser - mere end halvdelen, viser tallene. Free/Colourbox
Det er fortsat hovedstadsområdet, der står for langt de fleste konkurser - mere end halvdelen, viser tallene. Free/Colourbox

De gode tider i dansk erhvervsliv afspejler sig også i antallet af selskaber, der går konkurs.

Sidste år var der ganske vist 6293 virksomhedsejere, der måtte smide håndklædet i ringen, men det er godt syv procent færre end året forinden.

Det viser tal fra analysevirksomheden Experian.

Tilbagegangen sker på trods af, at konkurserne i december næsten blev fordoblet sammenlignet med sidste år og nåede det højeste niveau nogensinde.

Det er sket i forbindelse med, at Erhvervsstyrelsen har fremtvunget ekstraordinært mange tvangsopløsninger af selskaber. Det sker blandt andet, hvis selskaberne ikke får indsendt årsregnskab i tide.

Rent geografisk er det kun på Bornholm og Fyn, at antallet af konkurser blev større i 2017 end året før. I resten af landet var tendensen nedadgående.

Det er fortsat hovedstadsområdet, der står for langt de fleste konkurser - mere end halvdelen.

Og københavnerne er også nederst i den kedelige ende af listen, når man tager udgangspunkt i antallet af konkurser pr. 1000 virksomheder.

Kigger man på, hvilke brancher der har været hårdest ramt, så fører handel an med 1269 konkurser. Det er dog en tilbagegang på 2,8 procent.

Bemærkelsesværdigt er det, at der godt nok er 136 landmænd, der måtte dreje nøglen om, men det er et fald på næsten 40 procent sammenlignet med 2016.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.