Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SF laver »en Støjberg«: Fejrer Ubers nederlag i Danmark med Othello-kager

Uber har tirsdag meldt ud, at firmaet lukker i Danmark fra 18. april. Hos Socialistisk Folkeparti fejres firmaets nederlag med kage.

ARKIVFOTO af Karsten Hønge (SF).
ARKIVFOTO af Karsten Hønge (SF).

Det er tilsyneladende blevet en trend på Christiansborg at fejre politiske sejre, som var det fødselsdage.

Socialistisk Folkepartis transportordfører, Karsten Hønge, har tirsdag lagt et billede op på Twitter, hvor han med kniv og gaffel i hænderne står klar til at gå i krig med to Othello-lagkager på bordet foran ham.

Anledningen er ikke til at tage fejl af: Firmaet Uber lukker fra 18. april i år i Danmark som følge af den nye taxilov.

»Farvel Uber« og »god tur hjem«, står der med sirlige chokoladebogstaver skrevet på de to marcipanbeklædte kager foran transportordføreren.

Under billedet bemærker en Twitter-bruger, at lukningen af Uber også betyder, at flere personer »mister deres arbejde«. Til det svarer Karsten Hønge, at Uber markedsfører sig som »samkørsel«, og at det derfor ifølge transportordføreren er skudt forbi at tale om tabte arbejdspladser.

Socialistisk Folkeparti har videredelt billedet af Karsten Hønge og Othello-kagerne på Facebook.

Partiets leder, Pia Olsen Dyhr, har uploadet et andet kagebillede til Facebook med en bemærkning om, at lukningen af Uber skal »fejres med glæde og højt humør«.

»Alle virksomheder med ordentlig løn- opg arbejdsvilkår er hjertens velkomne. Men ikke virksomheder, der underminerer den danske model! (Dansk model - derfor dansk kage),« skriver partilederen.

Flere bemærker dog på både Twitter og i kommentarsporet under Pia Olsen Dyhrs billede, at det næppe er en kage, hun selv har købt.

Samme billede findes nemlig også andre steder på internettet.

Kage-billederne fra Socialistisk Folkeparti kommer blot to uger efter, at integrationsminister Inger Støjberg (V) på Facebook fejrede, at hun havde været med til at indføre 50 stramninger i udlændingepolitikken. Kage-fejringen resulterede dengang i en skarp kritik af ministeren fra flere kanter.

Historien om ministerens kage nåede desuden verdenspressen, da New York Times rapporterede, at Danmark for ikke så længe siden satte en stolthed i vores »humanisme, generøse ulandsbudget og inkluderende tilgang til udlændinge«.

»Tiderne er skiftet,« skrev den amerikanske avis.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.