Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sexkrænker kan være fældet om få dage

Fyns Politi forventer, at DNA-profiler på mindst fem mistænkte gerningsmænd er klar inden for kort tid

Med DNA-profilen på den gerningsmand, der 26. oktober bortførte og misbrugte en 11-årig pige i Øster Skerninge på Fyn, er Fyns Politi nået en vigtig milepæl i efterforskningen. Det skriver bt.dk.

Politiet har i forbindelse med efterforskningen af de to fynske misbrugssager taget mundskrab på mindst fem personer, som mistænkes for at kunne være gerningsmanden til de uhyggelige overgreb. Og det varer ikke længe, før man kan fastslå, om gerningsmanden er blandt de mistænkte.

- Det går hurtigt. Det er et spørgsmål om dage nu, før vi har DNA-profiler på de pågældende personer, siger vicepolitikommissær Henrik Justesen, der er leder af efterforskningen, til bt.dk.

DNA-profilen fra gerningsmanden til overgrebet 26. oktober matcher ikke politiets persondatabase, men kan alligevel være kendt af politiet. Matcher DNA-profilen til gengæld en af de mindst fem personer, som politiet har mundskrab fra, har de med stor sandsynlighed fat i den eftersøgte gerningsmand.

- Vi får dog stadig henvendelser, og vi har på nuværende tidspunkt afhørt 250 personer. Vi har en del mistænkte, som vi stadig besøger, siger Henrik Justesen, der ikke vil løfte sløret for, hvor mange der på nuværende tidspunkt er mistænkte i sagen.

- Lad mig sige det sådan, at der er mere end 30, som vi har rettet mistanke imod. Og så snart vi har mistænkelige personer, tager vi også mundskrab på dem, siger han.

Den pædofile sexkrænker slog til fredag 26. oktober mod en 11-årig pige, netop da hun var steget af skolebussen få hundrede meter fra sit hjem i Øster Skerninge. Knap tre uger senere, onsdag 14. november, blev en 10-årig pige ligeledes bortført nær sit hjem på vej fra skole.

Begge overgreb har fulgt det samme mønster: Først bortførelse af pigen, som derefter er blevet tvunget ind i mandens rødlige personbil. Kort efter har han sexmisbrugt hende et sted i nærheden på bilens bagsæde.

En times tid efter bortførelsen er sket, har gerningsmanden sat sit offer af igen i nærheden af hendes hjem.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.