Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Selskaber vil forsikre mod terror på rejsemål

Flere danskere vil vide, hvordan de er sikret i tilfælde af terror. Selskaber overvejer at ændre dækning.

Stadigt flere danskere vil vide, hvordan de er dækket, hvis der sker terror på rejsemålet. Flere forsikringsselskaber overvejer at udvide dækningen. Arkivfoto. Scanpix/Mohamed Abdiwahab
Stadigt flere danskere vil vide, hvordan de er dækket, hvis der sker terror på rejsemålet. Flere forsikringsselskaber overvejer at udvide dækningen. Arkivfoto. Scanpix/Mohamed Abdiwahab

Tidligere spekulerede danskerne ikke over risikoen for terror på feriemålet, men det er ved at ændre sig. Flere forsikringsselskaber overvejer derfor ifølge Jyllands-Posten at ændre dækningen.

- Det er for mange en meget chokerende oplevelse at være tæt på et terrorangreb. De fleste vil gerne hjem så hurtigt som muligt, siger Karin Tranberg, vicepræsident i alarmcentralen SOS International, til Jyllands-Posten.

Forsikringsselskaber fortæller, at kunder op til EM i fodbold for første gang har spurgt om, hvordan de er dækket, hvis der sker et terrorangreb.

Ligesom rejsende til Tyrkiet og Egypten vil vide, om de kan komme hjem før tid eller afbestille deres rejse i tilfælde af terror.

De fleste rejseforsikringer giver kun ret til evakuering ved terror, hvis det anbefales af Udenrigsministeriet, eller hvis de forsikrede har overværet et angreb.

Alligevel har forsikringsselskaberne flere gange hjulpet skræmte rejsende per kulance, selv om det ikke er en del af forsikringens dækning. Når et selskab har valgt at hjælpe, følger de andre trop. Det gælder blandt andre Topdanmark.

- Dækning ved terror bliver et konkurrenceparameter, siger privatkundedirektør Erik Adrian i Topdanmark til Jyllands-Posten.

- Det har fået betydning for kunderne. Ingen vil være dem, der lader kunderne sidde tilbage i en by, der lukker ned efter et angreb. Vi overvejer derfor at udvide vores dækning, fortsætter han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.