Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Seks centrale punkter fra pressemødet: Politiet afslører nye oplysninger om ubådsmysteriet

Politiets eftersøgning af Kim Wall foregår nu både ved at lede efter en savnet person i live og med både og helikoptere efter hendes lig i Køge Bugt.

Den forsvundne svenske journalist ligger ikke i Peter Madsens bjærgede ubåd. Det afslørede efterforskningsleder Jens Møller fra Københanvs Politi ved et pressemøde søndag.

»Vi fandt ingen på båden. Hverken døde eller levende,« lød det fra Jens Møller, som også afslørede, at den sigtede Peter Madsen har givet forskellige forklaringer på, hvorvidt han satte journalisten i land torsdag aften eller ej, som han ellers forklarede i første omgang.

Politiets teknikere undersøger søndag ubåden nærmere, og vicepolitiinspektøren understregede, at politiet betragter båden som et muligt gerningssted.

Han afslørede også en anden bemærkelsesværdig detalje, som der har været gisnet om de seneste dage - nemlig, at politiet tror, Peter Madsen selv har sænket sin ubåd med fuldt overlæg.

»Det virker som om, at ubåden er sunket som en bevidst handling,« sagde Jens Møller.

Jens Møller understregede, at eftersøgningen af Kim Wall nu går i to retninger. Dels leder de efter en savnet person i live. Dels søger både og helikoptere efter hendes lig i Køge Bugt.

Søndag formiddag begyndte politiets undersøgelser af ubåden UC3 Nautilus, som sank under mystiske omstændigheder fredag.

Ubåden blev bjærget lørdag og er nu tømt for vand. Båden står i Nordhavn i København, mens politiet undersøger den. Flere af politiets teknikere er på stedet og er gået ned i båden iført iltmasker.

Artiklen fortsætter under billedet

Ifølge BTs mand på stedet var det egentlig meningen, at ubåden skulle have stået inden i en hal, som er på stedet. Hallens porte var dog ikke høje nok til at få ubåden ind, så nu foregår undersøgelserne ude i det fri, hvor et stort presseopbud kan følge med på afstand.

Omkring klokken halv elleve ankom en brandbil fra Hovedstadens Beredskab til stedet. Det sker, fordi teknikerne angiveligt har haft problemer med en lift, skriver den svenske avis Aftonbladet.

Peter Madsen - bedre kendt som »Raket-Madsen« - sejlede torsdag aften ved 19-tiden ud i sin hjemmebyggede ubåd. Med sig om bord havde han den svenske journalist Kim Wall.

Natten til fredag blev både den 30-årige kvinde og ubåden meldt savnet, og efter en større eftersøgning blev båden lokaliseret fredag formiddag.

Da en fritidssejler fik øje på Peter Madsen i ubådens tårn, forsvandt han ned i båden, og da han kom op igen, begyndte båden at synke.

Den svenske kvinde blev meldt savnet, og kort efter blev »Raket-Madsen« sigtet for drab. En sigtelse, han nægter sig skyldig i. Han har forklaret, at han satte journalisten i land ved restaurant »Halvandet« på Refshaleøen omkring klokken 22.30 torsdag aften.

Den 47-årige opfinder blev efter et grundlovsforhør lørdag varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab indtil 5. september. Afhøringen af Peter Madsen skete for lukkede døre.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.