Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Seks års fængsel til 58-årig: »Vi har dømt dig for at have udnyttet din psykiske, ikke så meget din fysiske overlegenhed over for pigen«

Fynsk amatørfotograf idømt seks års fængsel for sadomasochistiske sexovergreb mod 14-årig pige.

Retten i Odense har idømt en 58-årig mand seks års fængsel for grove seksuelle krænkelser af en 14-årig pige. Foto: Jan Bjerre Lauridsen
Retten i Odense har idømt en 58-årig mand seks års fængsel for grove seksuelle krænkelser af en 14-årig pige. Foto: Jan Bjerre Lauridsen

En 58-årig mand er idømt seks års fængsel for en stribe grove seksuelle krænkelser af en 14-årig pige.

Han er desuden frakendt retten til at have med børn og unge at gøre indtil videre.

Manden har erkendt flere tilfælde af samleje og anden kønslig omgang med pigen, men han har til det sidste påstået, at det skete med den 14-åriges fulde accept.

- Vi har dømt dig for at have udnyttet din psykiske, ikke så meget din fysiske overlegenhed over for pigen, siger retsformand Dorrit Kring til den dømte, Søren Petersen.

- De her ting er sket, de skulle ikke være sket, og det er dit ansvar alene, siger hun, mens den tiltalte stirrer ned i gulvet foran sig.

Den dømtes forsvarer, Sten Møller, oplyser, at den dømte udbeder sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke af dommen.

Forsvareren havde bedt om, at navneforbuddet udstrækkes til eventuel endelig dom ved højere instans. Men det har retsformanden valgt ikke at imødekomme.

Ud over seks års fængsel er den 58-årige dømt til at betale en erstatning på 145.000 kroner til den forurettede pige.

Den 58-årige er tidligere dømt for sex med en mindreårig og for besiddelse af børnepornografiske billeder.

Det kostede ham i 2012 halvandet års ubetinget fængsel samt forbud mod at være sammen med børn og unge under 18 år.

Den 58-årige har beskrevet sig selv som en ivrig amatørfotograf. Han har forklaret retten, at han indgik en slavekontrakt med den 14-årige pige, som forpligtede hende til at imødekomme hans seksuelle lyster.

- Jeg har ikke gjort det for at gøre mig selv tilfreds. Det er ren og skær hjælpsomhed, og det er sket på grundlag af en standardaftale. Det er der ikke noget odiøst i, sagde han tidligere i retten.

Her henviste han til en aftale, som anklager Marianne Birck har omtalt som en »slavekontrakt«. Her forpligter den 14-årige sig til at imødekomme alle seksuelle ønsker fra "herren".

Der var ifølge manden tale om et rollespil, som skete med pigens accept. Der var på intet tidspunkt tale om tvang eller vold over for pigen, forklarede den 58-årige.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.