Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sejr i Højesteret for gravide elever

Elever, der bliver gravide, har krav på at få deres uddannelsesaftale forlænget, slår Højesteret fast i en principiel dom.

Flere kommuner har afvist at forlænge social- og sundhedselevers og pædagogisk assistentelevers uddannelsesaftale, når de er blevet gravide og ikke har færdiggjort uddannelsen, inden de gik på barsel. Men det må kommunerne ikke. Det har Højesteret slået fast i en principiel dom onsdag.

For selv om eleverne er blevet tilbudt, at de kunne komme tilbage efter barsel og færdiggøre uddannelsen, så har det stillet eleverne i en meget usikker situation.

Det er 3F, der har ført sagen ved Højesteret, men da også FOA har lignende sager, der afventer en afgørelse i Højesteret, glæder fagforeningen sig over dommen, fortæller forbundssekretær Nanna Højlund:

»Det har betydet betydelig usikkerhed for den enkelte gravide for, hvor og hvornår kan man starte efter barslen og med hvad. Og for en række unge FOA-medlemmer har kommunernes opførsel også betydet, at de er gået ned i indkomst. Med en klar højesteretsdom anser jeg det for helt utænkeligt, at kommunerne holder fast i denne gammeldags arbejdsgiverfacon, som de har praktiseret indtil nu. Selvfølgelig skal man fortsætte sin uddannelse efter barsel,« siger Nanna Højlund fra FOA.

Højesteret er nået frem til en anden afgørelse end landsretten, som ikke tog stilling til det principielle spørgsmål om forståelse af erhvervsuddannelsesloven. Den pågældende elev, som sagen drejer sig om, har fået en godtgørelse på 40.000 kroner efter ligebehandlingslovens regler.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.