Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Se tegningerne: Her er Københavns nye skiløjpe

Landskabsarkitekterne fra SLA har løftet sløret for det endelige design af den kombinerede tagpark og skiløjpe, der skal ligge i København.

Foto: PR, SLA
Foto: PR, SLA

I september i 2018 får Danmark hovedstad noget, der ellers mest er forbeholdt lande med store sneklædte bjerge.

København får en skiløjpe, der skal ligge på Københavns nye forbrændingsanlæg, Amager Bakke.

Forbrændingsanlægget er tegnet af Bjarke Ingels Group, mens skiløjpen og tilhørende tagpark er designet af landskabsartikterne SLA.

Udover at stå på ski kan man vandre, løbe, dyrke fitness og sågar klatre op på toppen af det 85 meter høje anlæg.

Rasmus Astrup, partner i SLA, skriver i en pressemeddelelse, at skiparken har været en »udfordrende« og »inspirerende« opgave og fortsætter:

»Tagparkens natur er designet til at tiltrække et bredt udvalg af fugle, bier, sommerfugle og insekter, hvilket i sig selv vil give en dramatisk stigning i biodiversiteten i området.«

Tegningerne af anlægget kan du se her:

Foto: PR, SLA
Foto: PR, SLA

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.