Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Se om din kommuneskat stiger eller falder

Danskerne betaler i gennemsnit 24,91 procent i kommuneskat, 0,01 procentpoint mindre end sidste år. Tallet dækker dog over store udsving.

Klik på linket »Grafik: Se hvor skatten stiger« i artiklen for at se hele grafikken.
Klik på linket »Grafik: Se hvor skatten stiger« i artiklen for at se hele grafikken.

Langt de fleste kommuner holder skatten i ro i 2013.

Det viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik, der har samlet de kommunale udskrivningsprocenter og kan konstaterere, at den gennemsnitlige kommuneskat er 24,91 procent. Det er et fald på 0,01 procentpoint i forhold til 2012.

Otte ud af de 98 kommuner har sat skatten op, mens seks kommuner har sat den ned. De sidstnævnte har dog fået et særtilskud fra Økonomi- og Indenrigsministeriet, der bidrager med 200 millioner kroner, som skal dække hullet efter skattesænkningen.

De største fald finder man i nabokommunerne Allerød og Furesø, hvor skatten for begges vedkommende daler med et procentpoint. Omvendt stiger skatten mest i Albertslund Kommune, hvor borgerne må betale et halvt procentpoint ekstra i skat i forhold til sidste år.

Den nye opgørelse rokker ikke ved de sædvanlige top- og bundplaceringer på kommuneskattens danmarkskort. Præcis som i 2012 er Rudersdal og Langeland henholdsvis den billigeste og den dyreste skattekommune.

Mere end fem procentpoint skiller de to kommuner. På Langeland skal borgerne betale 27,80 procent i skat til kommunen, mens skatteborgerne i Rudersdal Kommune slipper med 22,70 procent.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.