Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Se listen: Så troværdig er din faggruppe. Øv for politikerne og jubii for jordemødre

Den årlige troværdighedsundersøgelse afslører, at danskerne, som de plejer, ikke har den store tillid til politikere. Til gengæld er de imponerede over jordemødrene.

Dem på borgen og politikere i det hele taget betragter danskerne ikke som specielt troværdige.
Dem på borgen og politikere i det hele taget betragter danskerne ikke som specielt troværdige.

Politikerne må igen-igen lide den tort at være den faggruppe, som danskerne har mindst tillid til.

Det fremgår af den årlige måling af danskernes tillid til en lang række faggrupper foretaget af Radius Kommunikation, der netop er offentliggjort.

Målingen - kaldet troværdighedsundersøgelse - er baseret på et repræsentativt udvalg af danskerne, der via Epinions Danmarkspanel har vurderet troværdigheden for 25 faggrupper.

Danskerne vurderer politikernes troværdighed til 2,1 på en skala fra 1 til 5, hvor 5 er meget høj troværdighed, og 1 er meget lav troværdighed.

»De folkevalgte politikere nyder dermed mindre tillid end eksempelvis bilforhandlere, journalister og ejendomsmæglere,« skriver Radius Kommunakation i en pressemeddelelse.

»Vi finder igen i år politikerne i bunden af troværdighedslisten. Det skyldes primært, at danskerne er meget lidt imponerede over det arbejde, politikerne udfører. Derudover kan vi se, at evnen til dels at kunne kommunikere i øjenhøjde med danskerne samt at kunne indrømme, når man har begået fejl, også har stor indflydelse på politikernes troværdighed,« siger seniorpartner og bestyrelsesformand i Radius Nicolaj Taudorf Andersen.

»Danskerne viser igen i år, at de har stor tillid til de faggrupper, som løser de nære velfærdsopgaver. Den store tillid bunder særligt i, at danskerne synes, at de er vigtige for det danske samfund, og fordi vi beundrer det håndværk eller arbejde, som de udfører.«

Omvendt scorer jordemødre højest med en troværdighed på 4,13 på 5-skalaen.

Men hvor befinder din faggruppe sig på listen? Se selv her:

1. Jordemødre: 4,13

2. Sygeplejersker: 3,98

3. Dommere: 3,92

4. Læger: 3,89

5. Politibetjente: 3,75

6. Fysioterapeuter: 3,67

7. Præster: 3,56

8. Soldater: 3,56

9. Tandlæger: 3,50

10. Skolelærere: 3,43

11. Hjemmehjælpere: 3,42

12. Pædagoger: 3,38

13. Landmænd: 3,29

14. Buschauffører: 3,28

15. Advokater: 3,25

16. Iværksættere: 3,22

17. Håndværkere: 3,15

18. Socialrådgivere: 3,04

19. Embedsmænd: 2,91

20. Parkeringsvagter: 2,88

21. Bankrådgivere: 2,83

22. Ejendomsmæglere: 2,54

23. Journalister: 2,43

24. Bilforhandlere: 2,37

25. Politikere: 2,07

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.