Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Se listen: Her tjener du mest og her er du sikker på job som nyuddannet

Hvis du vil tjene godt som nyuddannet, skal du læse til tandlæge i Aarhus. Vil du gerne være sikker på job, så kan du f.eks. læse datalogi på Syddansk Universitet. Ny opgørelse ser nærmere på startlønninger og ledighed blandt nyuddannede fra de videregående uddannelser.

Nye tal gør dig klogere på, hvor du som nyuddannet fra en videregående uddannelse har de bedste jobudsigter og kan se frem til den bedste løn.
Nye tal gør dig klogere på, hvor du som nyuddannet fra en videregående uddannelse har de bedste jobudsigter og kan se frem til den bedste løn.

Hvis du står over for at skulle vælge en videregående uddannelse og gerne vil være sikker på et job bagefter eller gerne vil begynde med en høj startløn, så skal du læse med her.

Vælger du at læse til f.eks. kandidat i datalogi på Syddansk Universitet (SDU), kandidat i kemi på RUC eller kandidat i statistik på Aarhus Universitet (AU), kan du således se frem til en ledighed på nul procent.

Flere andre uddannelser kan også prale af en ledighed på nul eller en procent, frem det af nye tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Tallene afslører også, at ledigheden er størst blandt kandidater fra Københavns Universitet (KU) i ægyptologi. Hele 48 procent for dimittender.

For teater- og performancestudier på KU (kandidat) er tallet 35 procent. For information architecture (kandidat) på Aalborg Universitet er det også 35 procent.

De nye tal stammer fra Uddannelseszoom og afslører også, hvor der er flest penge at tjene bagefter.

Læser du til tandlæge (odontologi) på AU, kan du se frem til en startløn på 46.300 kroner i snit. Vælger du at tage en kandidat i økonomi på CBS på Frederiksberg, må du nøjes med 100 kroner mindre om måneden.

De sidste tre pladser på top fem over den bedste lønninger fordeler sig sådan:

Forsikringsmatematik, kandidat (KU) udløser en startløn på: 45.400 kroner.

Teknisk manager offshore-uddannelsen (professionsbachelor overbygning) på EA SydVest Esbjerg udløsen en startløn på: 44.000 kroner.

Medicin på SDU udløser en startløn på: 43.800 kroner.

Alle lønninger er pr. måned. Du kan se hele listen her

Omvendt må du berede dig på en lav startløn, hvis du vælger at læse f.eks. ægyptologi på KU. Den er kun lige 16.000 kroner. Men helt i bund kommer professionsbacheloruddannelse i natur- og kulturformidling på University College Nordjylland i Hjørring. Startlønnen ligger her på 14.300 kroner.

Andre lave startlønninger:

Nærorientalsk arkæologi (kandidat) på KU: 16.000 kroner.

Ægyptologi (kandidat) på KU: 16.100 kroner.

Designteknolog (erhvervsakademiuddannelse) på Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg: 16.600 kroner.

Ministeriet oplyser bl.a., at »indkomst opgøres som gennemsnitlig indkomst pr. måned for nyuddannede (før skat og eksklusiv pension)«, og at »nyuddannedes indkomst er målt i andet år efter fuldførelsen«.

Når det gælder ledigheden, oplyser ministeriet, at tallene viser »dimittendledighed i 4.-7. kvartal efter endt uddannelser for udvalgte videregående uddannelser«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.