Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Se listen: Disse gymnasier løfter elevernes niveau mest

Find dit gymnasium på listen, og se, hvor godt gymnasiet er til at hæve elevernes faglige niveau ifølge Dansk Erhvervs analyse.

Ny analyse fra Dansk Erhverv viser, hvor meget gymnasierne hæver elevernes faglige niveau. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2015)
Ny analyse fra Dansk Erhverv viser, hvor meget gymnasierne hæver elevernes faglige niveau. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2015)

Skal man til at vælge gymnasium til sig selv eller sin teenager, er her muligvis et nyttigt værktøj.

Vil man sammenligne landets gymnasier, kan man ikke bare nøjes med at se på gymnasiernes gennemsnitskarakterer. Gode karakterer vidner måske om gode elever, men ikke om god undervisning. Som bekendt kan forskellig elevsammensætning gøre det svært at sammenligne på tværs af landets gymnasier.

I en ny analyse fra Dansk Erhverv, der inkluderer alle landets ca. 200 gymnasier, har man derfor korrigeret for elevernes socio-økonomiske baggrunde med det formål at måle de forhold, som gymnasierne reelt har indflydelse på.

I tabellen nedenfor ses gymnasiernes »løfteevner«, dvs. hvor meget skolerne hver især hæver elevernes faglige niveau.

Ifølge analysen er Det Kristne Gymnasium det mest opløftende almene gymnasium. Løfteevnen lyder her på 0,83 på syvtrinsskalaen. Inden for htx-området er det Svendborg Erhvervsskole, der har førertrøjen på.

Find det gymnasium, der er relevant for dig, i tabellen.

Løfteevnen dækker over, hvor meget skolen på karakterskalaen løfter eleverne, når man tager højde for elevernes forskellige baggrunde, herunder folkeskolekarakterer, forældrenes uddannelsesniveau og arbejdsmarkedsstatus.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.