Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Se listen: Disse faggrupper har flest sygedage i Københavns Kommune

Sygefraværet er faldet en smule i København, men der er fortsat stor forskel på, hvor ofte de forskellige faggrupper ringer til deres chef og siger: Chef, jeg må blive hjemme i dag - jeg er syg.

Akademikerne på blandt andet Københavns Råshus er sjældent syge.
Akademikerne på blandt andet Københavns Råshus er sjældent syge.

Akademikerne er mindst syge og SOSU'erne er mest syge.

Det kan man læse i årsrapport om sygefravær 2016 fra Københavns Kommune, der udkom for kort tid siden.

Generelt faldt sygefraværet med 0,2 dage fra 12,2 i 2015 til 12,0 i snit i 2016. Samlet set har kommunen, der historisk set har haft et højt sygefravær, nedbragt sygefraværet med 26 procent siden 2007. Den nåede dog ikke sit måltal for 2016, idet sygefraværet lå 1,0 dag højere end måltallet.

Faldet i sygefravær kan alene, som det står i rapporten, »forklares i et fald i det lange sygefravær«. Og der er fortsat stor forskel på faggrupperne.

På plussiden er lærerne, hvis sygefravær faldt 1,1 dage i 2016 til nu 11,8 dage. Og akademikerne, der har uændret men markant lavest sygefravær af alle faggrupper med 6,2 dage.

På minussiden er sygefraværet for SOSU-personalet (ekskl. eleverne), der steg med 0,5 dag i 2016 og fortsætter en svagt stigende tendens, står der i rapporten. Også sygeplejerskernes sygefravær steg med 1,2 dage i 2016 og ligger nu på 13,8.

Læs hele listen her:

Det samlede sygefravær:

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.