Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Se listen: De er blevet fyret under Trump

Der er blevet skiftet flittigt ud i medarbejderstaben i Det Hvide Hus siden sidste præsidentvalg. Se hvem, der er har forladt sit arbejde i præsidentboligen under Trumps administration.

Anthony Scaramucci er færdig som kommunikationschef efter ti dage på posten.
Anthony Scaramucci er færdig som kommunikationschef efter ti dage på posten.

For to uger siden var det pressesektretæren. I sidste uge var det stabschefen. Og mandag kom turen til kommunikationschefen.

Der er blevet skiftet flittigt ud i medarbejderstaben i Det Hvide Hus siden sidste præsidentvalg. Kommunikationschefen Anthony Scaramucci, der mandag blev fyret fra sin post, er den seneste i rækken af medarbejdere, der har måtte forlade præsidentboligen under Donald Trumps administration.

CNN har samet en liste over nogle af de nøglepersoner, der har taget turen gennem svingdøren i Det Hvide Hus.

Sally Yates, tidligere justitsminister.

Hun var ansat i 10 dage under Trumps administration.

Sally Yates blev fyret, fordi hun afviste at forsvare Donald Trumps indrejseforbud mod flygtninge og statsborgere fra en række lande, hvor befolkningen er overvejende muslimsk. Ifølge Det Hvide Hus blev Sally Yates fyret for at have forrådt justitsministeriet ved at nægte af håndhæve ordren fra præsidenten.

Sally Yates blev udnævnt af den tidligere præsident Barack Obama, og det var meningen, at hun skulle blive på posten, indtil Donald Trumps kandidat, Jess Sessions, var blevet godkendt af Senatet. Efter hun offentligt meldte ud, at justitsministeriet ikke ville forsvare Donald Trumps indrejseforbud, mens hun sad i chefstolen, besluttede Det Hvide Hus imidlertid at fyre hende.

Michael Flynn, tidligere national sikkerhedsrådgiver.

Han var ansat i 23 dage under Trumps administration.

Michael Flynn blev afskediget i midten af februar. Det skete efter kun 23 dage på posten som national sikkerhedsrådgiver for Donald Trump. Den pensionerede general blev fyret, da det kom frem, at han havde undladt at oplyse, at han havde ført samtaler med den russiske ambassadør i USA. Samtalerne handlede om USAs sanktioner mod Rusland. Flynn havde samtidig vildledt vicepræsident Mike Pence og flere andre om sine handlinger.

James Comey, tidligere direktør for FBI.

Han var ansat i 110 dage under Trumps administration.

Fyringen af den tidligere FBI-direktør, James Comey, er blandt de mest dramatiske. Trump-adminstrationen tilkendegav afskedigelsen af Comey i maj i kølvandet på hans undersøgelse af Ruslands indblanding i det amerikanske præsidentvalg. Den tidligere FBI-chef har blandt andet skrevet, at Trump havde bedt ham afslutte en undersøgelse af præsidentens fyrede sikkerhedsrådigver, Michael Flynn, og han har fortalt, at han følte sig presset af præsidenten i forbindelse med FBIs undersøgelse af Ruslands indblanding i valget.

Mike Dubke, tidligere kommunikationschef.

Han var ansat i 86 dage under Trumps administration.

Mike Dubke trådte i maj måned tilbage fra posten som kommunikationschef, mens man i Det Hvide Hus var i gang med en større strategisk omstrukturering. Han er blevet citeret for at forlade posten på grund af »flere personlige grunde«. Mike Dubke ønskede at gøre sine aktuelle opgaver færdige, før han forlod præsidentboligen, og ifølge Axios News forlod Dubke sit job i en god atmosfære.

Sean Spicer, tidligere pressesektretær.

Han var ansat i 189 dage under Trumps administration.

Sean Spicer forlod posten som pressesekretær for to uger siden, da han ikke kunne finde sig til rette med beslutningen om den nye kommunikationschef i Det Hvide Hus. Trump havde udnævnt Anthony Scaramucci som ny kommunikationschef hen over hovedet på Spicer, og det var en mand, som Spicer ikke ville eller kunne arbejde med. Spicer kæmpede indædt imod hans udnævnelse, og han fik støtte af både stabschefen i Det Hvide Hus og Trumps politiske chefrådgiver, men han endte med selv at måtte forlade sit job ved præsidentens side.

Reince Priebus, tidligere stabschef.

Han var ansat i 189 dage under Trumps administration.

Efter ansættelsen af Anthony Scaramucci som kommunikationschef blev det gjort klart, at den daværende stabschef Reince Priebus var på vej ud af Det Hvide Hus. Kommunikationschefen havde bramfrit i et interview sagt, at Reince Priebus kunne se frem til en afskedigelse. Kort tid efter måtte Reince så sige farvel til sit job i Det Hvide Hus. Det har længe været kendt, at der har været kurrer på tråden mellem Trump og Reince Priebus.

Trump skrev fredag aften i et opslag på sin Twitter-konto, at han har udnævnt den hidtidige minister for national sikkerhed, John F. Kelly, til ny stabschef.

Anthony Scaramucci, tidligere kommunikationschef.

Han var ansat i 10 dage under Trumps adminstration.

Og så til hovedpersonen, der senest har oplevet en fyring i Det Hvide Hus. Det blev en kort affære for Anthony Scaramucci, der mandag måtte sande, at jobbet som kommunikationschef for Trump ikke holdt i mere end 10 dage. Ifølge Det Hvide Hus skyldes det, at den nyudnævnte stabschef, John F. Kelly, skal have mulighed for at vaske tavlen ren og samle sit eget hold.

Kelly har ifølge CNN sagt, at den flamboyante kommunikationschef havde »brændt sin troværdighed« og »manglende disciplin«.

 

 

 

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.