Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Se, hvor mange der dumper de nye krav til gymnasiet i din kommune

​De nye adgangskrav til gymnasiet, som bliver gældende fra optaget i 2019, rammer især gymnasierne i Region Sjælland. Mange sjællandske gymnasier kan fremover få svært ved at rekruttere nok elever, med mindre de lokale folkeskoler bliver bedre til at løfte eleverne fagligt, så eleverne får tilstrækkeligt høje karakterer til at klare adgangskravet.

I Lolland Kommune er det således 22 procent af de nuværende gymnasieelever (fra optaget i 2016), der ikke ville være ind på gymnasiet, hvis de nye adgangskrav havde været gældende, da de blev optaget. I Guldborgsund og Odsherred kommuner er det 16 procent, ligesom både Holbæk (18 procent) og Solrød (17 procent) ligger højt.  ​

​Også på den københavnske vestegn vil adgangskravet medføre mandefald, med mindre de lokale skoler får hævet elevernes faglige niveau, så eleverne får gode nok karakterer til at kunne klare det kommende adgangskrav til gymnasiet.

I Albertslund Kommune ville hver fjerde nuværende gymnasieelev (24 procent) ikke have haft kvalifikationerne til at komme i gymnasiet, hvis de nye adgangskrav til gymnasiet havde været gældende.​ I Ishøj er andelen 16 procent, i Herlev 15 procent, mens den er 13 procent i Brøndby og Høje-Taastrup kommuner.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.