Se de våde billeder: Over en halv måneds nedbør faldt på under én time

Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Som dansker ville det være fedt, hvis man kunne få lov til at bytte denne sommer ud med en lidt varmere og lidt mindre våd version.

Torsdag var endnu en klassisk dansk »sommerdag«. Og danskere på Fyn og Sjælland fik store mængder nedbør på ingen tid.

»Det hele var overstået på en halv time til en time. Der var kommet over en halv måneds nedbør. Det var ret massivt,« sagde vagthavende hos DMI, Lars Henriksen, til BT torsdag aften.

Normalt falder der omkring 64 mm regn i løbet af august måned. Og på mellem 30-60 minutter blev der registreret mellem 35-45 mm regn. Eksempelvis kunne man i Gadstrup registrere 19 mm regn på 10 minutter. Og som regel kalder man det for et skybrud, når der falder over 15 mm regn på 30 minutter.

Og hvis du synes, at det har buldret og braget uden for, så er det måske ikke så underligt. Klokken 21.00 havde DMI nemlig registreret over 4.500 lynnedslag i områderne, der var ramt af den heftige regn.

Politi og Vejdirektoratet var også ude torsdag aften og advare om glat føre og kødannelse på motorveje på Sjælland grundet de store mængder regn.

Dog kan danskerne se frem til en mindre våd fredag. Her forventer DMI, at vi skiftevis får lidt byger og lidt sol. Temperaturen kommer til at toppe på 18 graders varme, oplyser Lars Henriksen.

Et af de steder, hvor der faldt voldsomt meget regn, er Østerbro i København. Her kunne kloakkerne ikke klare de voldsomme regnmængder og oversvømmede kørebanen. Se en række billeder her:

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.