Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Schweizerlån koster kommuner kassen

26 af landets kommuner kæmper stadig med de nu forbudte schweizerfranclån. En kommune som Lolland har tabt 120 millioner kroner på de dyre lån.

I en stor del af landets kommuner, gøres tabene nu op efter en dyr spekulation i schweizerfranclån.

Lånet blev forbudt i februar, men der er stadig 26 kommuner, som har de dyre lån, mens 22 kommuner enten har indfriet eller omlagt dem i år. Det har givet et samlet kurstab på 210 millioner, skriver Politiken.

Avisen har via en aktindsigt hos 95 af landets 98 kommuner fundet frem til, at næsten hver anden danske kommune har forsøgt sig med det kontroversielle lån, valuta- eller renteswap, der optages i schweizerfranc.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) er tilfreds med, at mange kommuner enten er på vej ud eller allerede er ude af de dyre lån, det blev de nemlig ikke tvunget til at være, da loven blev vedtaget i februar.

Da de mange kommuner optog lånene i schweizerfranc i løbet af forrige årti, var det langt billigere end at optage danske lån. Men da finanskrisen ramte, gik kursen hastigt op, og det har blandt andet kostet Næstved Kommune og Vordingborg Kommune henholdsvis 26 og 15 millioner kroner. I Lolland Kommune er det samlede kurstab endt på 120 millioner kroner, skriver Politiken.

De kommuner, der endnu ikke har indfriet deres lån kan håbe på et kursfald, der vil minimere deres tab. Kommunerne har samlet optaget lån i Schweizerfranc for 5,8 milliarder kroner.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.