Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sandberg på fri fod: Frifundet for drabsforsøg

Brian Sandberg blev mandag eftermiddag frikendt for drabsforsøg i Østre Landsret, men dømt for vold i Danmarks største rockersag. Da han allerede har siddet varetægtsfængslet i cirka to og et halv år, bliver han nu løsladt.

Brian Sandberg var den mest prominente af i alt 16 mænd, der mandag var mødt op i Østre Landsret. Her fik de afgjort deres anke i Danmarks største rockersag, der i Københavns Byret samlet set gav mere end 135 års fængsel.

Ifølge dr.dk blev to af de 16 mænd i retten frifundet, Sandberg blev delvist frifundet, mens de sidste 13 blev kendt skyldige, skriver BT.

Sandberg, som blev idømt 11 år og 10 måneders fængsel i byretten for drabsforsøg, men frifundet i to andre forhold, krævede via sin advokat, Michael Juul Eriksen, at han blev pure frifundet. Han er nu på fri fod efter at være frifundet for drabsforsøg - og dømt for vold.

I sagen stod de 16 Hells Angels-rockere og medlemmer af støttegruppen AK81 tiltalt for på kryds og tværs at være involveret i i alt seks drabsforsøg, et voldsomt kølleoverfald, tyverier og i at have et våbenlager i forbindelse med konflikten mellem rocker- og indvandrerbander, som eskalerede tilbage i 2008.

Både byretten og landsretten frifandt den ene af de tiltalte, mens landsretten omstødte en anden dom fra byretten og frifandt en anden, skriver dr.dk.

Politiets afgørende beviser i sagen - udover flere timers videoovervågning, telefonaflytninger og mere end hundrede vidneforklaringer - er et kronvidne, der selv er tidligere medlem af AK81.

Han har selv været med til fem af drabsforsøgene og to tilfælde af grov vold, og er på den baggrund idømt 12 års fængsel. Men han har valgt at samarbejde med politiet for til gengæld at få vidnebeskyttelse og ny identitet.

Kronvidnet hævder, at drabsforsøgene blev begået på ordre fra Brian Sandberg og andre topfolk i HA. Og på grund af den fare, han udsættes for ved at forklare sig, har politiet vurderet, at vidnebeskyttelse er essentiel. Ifølge anklagemyndigheden opfatter han sin fremtid som ’meget uvis’.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.