Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Samsø genovervejer færgenavnet M/F Issehoved

Mange har moret sig over, at den nye færge mellem Aarhus og Samsø er blevet navngivet M/F Issehoved.

Færgen kommer måske ikke til at hedde M/F Issehoved alligevel.
Færgen kommer måske ikke til at hedde M/F Issehoved alligevel.

I en måneds tid har beboerne på Samsø kunnet komme med forslag til et nyt navn til færgen, som sejler mellem Samsø og Aarhus.

Nu er navnet fundet, men mange har haft svært ved at tage navnet M/F Issehoved alvorligt.

Mandag aften flød sociale medier således over med sjofle bemærkninger og kække kommentarer.

Forbindelsen mellem den lille ø i Kattegat og Jylland har indtil nu heddet Sogneprinsen, men skal fremover sejle under det nye navn, som er valgt blandt mere end 100 forslag.

Men nu fortæller Hans Christian Hesseldahl, der er bestyrelsesmedlem i rederiet bag færgen, til dr.dk, at man genovervejer navnet.

- Issehoved er jo et af de smukkeste steder i Danmark. "M/F" dukkede så op siden hen, men jeg tror da, at vi overvejer at fjerne det, når det skal skrives på skibet i løbet af denne måned, siger han.

Blandt de andre indsendte forslag var blandt andet Titanic 2, Kong Henrik og Sydens Dronning.

Det var dog M/F Issehoved, der vandt konkurrencen, fordi man fra Issehoved på det nordlige Samsø kan følge færgen, når den sejler til Aarhus.

En af dem, der har gjort sig vittig over færgens navn, er politisk kommentator og chefredaktør på Fyns Amts Avis, Troels Mylenberg.

- Men det mest tøhø-agtige ved den nye samsøfærges navn er da, at den vist ikke lægger til i Ballen :-), skriver han på Twitter.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.