Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Salafist undgår udvisning trods ny dom

En 33-årig dansk-bosnier fik af landsretten så mild en straf, at en udvisning ikke kunne komme på tale.

Ved Østre Landsret er dansk-bosniske Adnan Avdic godt nok onsdag blevet kendt skyldig i forsøg på vold, men fordi straffen lyder på 20 dages betinget fængsel, kan det ikke takseres til en ubetinget udvisning. Free/Rune Øgendahl, Ritzau
Ved Østre Landsret er dansk-bosniske Adnan Avdic godt nok onsdag blevet kendt skyldig i forsøg på vold, men fordi straffen lyder på 20 dages betinget fængsel, kan det ikke takseres til en ubetinget udvisning. Free/Rune Øgendahl, Ritzau

Den selvudråbte salafist Adnan Avdic slipper for at få samfundets røde kort - en udvisningsdom.

Ved Østre Landsret er dansk-bosniske Avdic godt nok onsdag blevet kendt skyldig i forsøg på vold, men fordi straffen lyder på 20 dages betinget fængsel, kan det ikke takseres til en ubetinget udvisning.

Det oplyser hans forsvarer, advokat Bjørn Elmquist.

Sagen udspringer af en episode ved indkøbscenteret City 2 i Taastrup vest for København. Her blev Adnan Avdic opsøgt af en mand, der var stærkt uenig i hans holdninger og som krævede at filme ham og stille spørgsmål.

»Han følger efter min klient, og da de har gået i 50-60 meter, stopper de op.«

Manden havde ifølge Bjørn Elmquist en form for headset på, og det ville Avdic, der har boet i Danmark i over 24 år, daske væk.

»Han ramte dog ikke, og derfor blev han kun dømt for forsøg på vold,« siger Bjørn Elmquist.

Heller ikke ved Retten i Glostrup i december efterkom retten anklagemyndighedens ønske om en ubetinget udvisning.

33-årige Avdic har også ry for ekstreme ytringer og holdninger.

I landsretten er han tidligere blevet dømt for at billige terror. 16. februar 2015 blev han interviewet af den franske tv-kanal Live Leak.

Det skete i kølvandet på angrebene mod Krudttønden og synagogen i København.

Her sagde han blandt andet om Omar el-Hussein, som dræbte to personer og sårede flere politifolk, før han selv blev skudt og dræbt af politiet:

»Den her mand har et hjerte af guld. Vi muslimer tager ikke afstand fra denne mand. (...) Ham derovre, han er ikke terrorist, han er en helt.«

Dermed billigede han et terrorangreb, hvilket er en overtrædelse af straffelovens paragraf 136.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.