Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Fakta

Sager om politiskud 2001-2011

3. marts 2011: Politiet skød mod en bankrøver efter et røveri mod Danske Bank på Herlev Torv. Skuddene faldt, da en politimand ville anholde manden, da han var på vej væk fra banken med udbyttet fra røveriet.

11. maj 2010: En mand blev ramt i hovedet af politiskud. Politiet rykkede ud til en episode, hvor en mand truede med at slå sin ekskæreste ihjel. En betjent endte med at affyre et skud, som ramte manden i hovedet. Manden overlevede episoden.

30. november 2009: En yngre mand døde af skud efter en episode i Kalundborg. Politifolk affyrede skud mod manden i bilen kort før midnat, da han tilsyneladende kørte imod dem ved Frederik Andersens Vej. Han døde over midnat på sygehuset i Holbæk.

14. november 2009: En 34-årig mand døde i Aalborg, da han blev skudt i hovedet. Det skete under forsøg på at tvangsindlægge manden, der var bevæbnet med kniv.

10. marts 2009: En 32-årig psykisk syg soldat, der havde gjort tjeneste i Bosnien, blev dræbt af tre skud. I forbindelse med en tvangsindlæggelse overfaldt han i sin lejlighed i Kronborggade på Nørrebro i København to betjente med en sabel.

19. august 2006: En 40-årig bilist, der forsøgte at flygte med en efterlyst drabsmand på bagsædet, blev slået ihjel af otte skud på Raadvadsvej i København. To betjente åbnede ild mod bilen, fordi de følte sig i livsfare, da bilen kørte imod dem.

10. juni 2006: En psykisk syg på 43 år gik amok i en 7-Eleven butik på Frederiksberg med kølle og en kniv. Han lod sig ikke stoppe af en politihund, og da han gik frem mod betjentene med kniven, blev han skudt i skulderen og låret og døde.

8. januar 2006: En psykisk syg, der havde truet en kvinde med kniv, forsøgte at begå selvmord med en kniv i Albertslund. Han skar sig i halsen og bughulen, og en betjent skød ham i begge ben med to skud for at stoppe selvmord. Han døde dog af forblødning.

1. april 2003: En 28-årig kendt kriminel blev dræbt af en betjent, da han forsøgte at flygte i en stjålet BMW, efter at han under en biljagt på Amager havde pløjet en 68-årig kvinde ned på fortovet og kørt over hende med vilje én gang mere. Et skud gennem bagruden ramte ham i hovedet.

20. november 2002: En civil kriminalassistent overraskede to unge under et røveri mod DSB-kiosken i Ølby ved Køge og skød og dræbte den ene røver på 17 år.

29. december 2001: To biltyve på 23 og 25 bliver dræbt af skud, da en hundepatrulje overraskede en gruppe rockere i et industrikvarter i Tilst ved Århus. De forsøgte at flygte i flere firehjulstrækkere og påkøre betjentene.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.