Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sager om dyremishandling næsten firedoblet på to år

Antallet af sager om dyremishandling er på to år næsten firedoblet fra 136 til 503.

ARKIVFOTO: Antallet af sager om dyremishandling er på to år næsten firedoblet fra 136 til 503.
ARKIVFOTO: Antallet af sager om dyremishandling er på to år næsten firedoblet fra 136 til 503.

Der er sket en stor stigning i antallet af sager om grov mishandling af dyr hos dyreværnsorganisationer, skriver metroxpress.

Dyreværnet har oplevet en firedobling på to år – fra 136 indberetningssager i 2012 til 503 sager sidste år.

»Alle dyrene er så syge, at de er kommet til os i ambulancer. Vanrøgtede, underernærede, kræftsyge, smerteramte og ikke mere opretgående dyr. Det er mere end et dyr om dagen, som indberettes, og tænk så på alle de dyr, som slet ikke indberettes,« siger direktør Signe Sehested Lund.

Hos Dyrenes Beskyttelse havde man sidste år 3.069 sager, hvilket er en tredobling på fem år.

Sidste år blev 619 sager om dyremishandling anmeldt til politiet. Heraf handlede 33 om grovere uforsvarlig behandling af dyr, viser tal fra Danmarks Statistik.

De mange sager får nu fødevareminister Dan Jørgensen (S) til at foreslå en stramning af dyreværnsloven. Der skal skrues op for bødestørrelser til både private og erhverv, og fængselsstraffene skal hæves.

Fødevareministeriet vil nu i samråd med Rigsadvokaten og Justitsministeriet undersøge, hvor meget straffene skal hæves, og i hvilke situationer.

Det sker med henblik på at fremsætte et lovforslag efter valget, hvis regeringen stadig er ved magten.

»Jeg ser gerne, at vi ender på et niveau, hvor straffene er dobbelt så høje, som de er i dag,« siger Dan Jørgensen til metroxpress.

Strafferammen er i øjeblikket op til et års fængsel ved førstegangsforseelser og to år i gentagelsestilfælde. Bøderne kan beløbe sig til 5.000 kroner for private og 25.000 kroner for erhverv ved førstegangsforseelser.

I praksis ligger strafniveauet i mishandlingssager på omkring 30 dages fængsel.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.