Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sagen om Godhavn kan være på vej i Højesteret

Erstatningssager om myndighedssvigt forældes ikke længere. Det skal sikre beklagelse til tidligere anbragte.

Arkivfoto: Poul Erik Rasmussen, der repræsenterer 170 medlemmer af Foreningen Godhavnsdrengene.
Arkivfoto: Poul Erik Rasmussen, der repræsenterer 170 medlemmer af Foreningen Godhavnsdrengene.

Sagen om erstatning til tidligere anbragte på børnehjemmet Godhavn kan være på vej mod Højesteret, efter at Folketinget torsdag har afskaffet forældelsesfristen i erstatningssager om myndighedssvigt.

Det vurderer Bjørn Elmquist, der er advokat for den af de tidligere anbragte på børnehjemmet, Poul Erik Rasmussen, der har lagt sag an mod Socialministeriet.

Poul Erik Rasmussen var anbragt på drengehjemmet i Tisvildeleje fra 1962 til 1965. Her blev han udsat for systematiske overgreb som lussinger, tæsk, seksuelle overgreb og medicinske forsøg.

Men i november afgjorde Østre Landsret, at han ikke kunne få erstatning, fordi sagen var forældet.

Bjørn Elmquist var allerede på det tidspunkt opmærksom på, at Folketinget var på vej til at ændre reglerne. Og han har derfor ansøgt om at få sagen for Højesteret.

Med torsdagens vedtagelse i Folketinget tror han på, at vejen er banet.

For hans klient er det ikke den økonomiske erstatning, der er afgørende. Han har kun krævet et symbolsk beløb på 10.001 kroner.

»Det ville have en kolossal effekt for ham, hvis han kunne få at vide, at de, der havde ansvaret den gang, nu har nogle efterfølgere, der kan indse, at det var forkert,« siger Elmquist.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.