Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sag om sexkrænkelser ryster Røde Kors

58-årig brugte angiveligt sin position som Røde Kors-frivillig til at komme tæt på 14-årig pige, som han er tiltalt for at have krænket seksuelt.

En 58-årig fynbo brugte angiveligt sin tilknytning til Røde Kors til at komme ind på livet af en 14-årig pige, som han er tiltalt for at have krænket seksuelt.

Den 58-årige mand fra Odense er tiltalt for en række seksuelle overgreb af sadomasochistisk karakter mod den 14-årige pige.

Retten i Odense tog tirsdag sagen under behandling, og her kom det frem, at den 58-årige erkender flere tilfælde af samleje og anden kønslig omgang med pigen.

Men det foregik ikke under tvang, hævdede manden med det røde fuldskæg, grå polo og sorte bukser, da han var i vidneskranken.

- Hun ville gerne prøve nogle ting, og jeg sagde: Ja, det er helt okay. Men min rolle var mere at være en slags opsynsmand, der sørgede for, at det hele ikke kørte af sporet, forklarede han om sin egen rolle.

Han beskriver pigen som seksuelt grænsesøgende, og i flere tilfælde - forklarede han - syntes han ligefrem, at pigen gik for vidt i sine ønsker til udfordrende seksuelle aktiviteter.

Pigens forklaring blev givet for lukkede døre efter anmodning fra anklager Marianne Birck.

Moren til pigen fortalte, at den 58-årige opsøgte pigen for at overrække hende en præmie i en selfie-konkurrence.

Han udgav sig for at være fotograf med tilknytning til Dansk Røde Kors, og moren fattede ikke mistanke til ham, før han ved en fejl kom til at sende nogle billeder af den afklædte datter til familien.

Det fik fasteren til at slå alarm til politiet, hvorefter sagen begyndte at rulle.

Efterforskningen førte til 12 anklagepunkter mod manden, herunder for at have fået den 14-årige til at indgå en "slavekontrakt", der forpligtede pigen til at imødekomme alle seksuelle krav.

Et af overgrebene, som manden har erkendt, fandt sted i en varevogn, som Dansk Røde Kors havde lejet.

Hos den humanitære organisation er man rystet over sagen.

Ifølge pressechef Klaus Nørskov kendte man intet til de påståede seksuelle krænkelser. Men man valgte at bortvise den 58-årige, da det viste sig, at han kørte langt flere kilometer i Røde Kors-bilen end aftalt.

Der ventes dom i sagen onsdag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.