Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Særlig tatovering kendetegner Bødskovs overfaldsmand

Politiet leder efter en dansk mand med lyst hår og et tatoveret jernkors efter overfald på Morten Bødskov.

En mand, der tirsdag aften hamrede en knytnæve i hovedet på den tidligere justitsminister Morten Bødskov (S), bliver sandsynligvis ikke svær at identificere.

Ifølge Københavns Politi har manden, der menes at være mellem 20 og 30 år, en særlig tatovering af et jernkors på sin venstre underarm. Jernkorset er en gammel tysk militær orden med en karakteristisk form, der også er kendt som et malteserkors.

Vicepolitiinspektør Ove Larsen fortæller, at den formodede gerningsmand antastede Bødskov, da denne kort før klokken 22 sammen med en kammerat havde taget plads på et lille serveringsområde ved Islands Brygge for at se EM-fodbold på storskærm.

- De snakker sammen et par ganske få sekunder, og så rejser gerningsmanden sig op og slår Morten Bødskov med knyttet næve på siden af ansigtet, hvorefter han løber derfra og forsvinder ved Langebro, siger vicepolitiinspektøren.

Efterfølgende var Morten Bødskov på sygehuset for at blive undersøgt og har onsdag formiddag været inde på stationen for at blive genafhørt.

- Nu er vi i gang med at undersøge, om der er noget videoovervågning fra mandens flugt, som vi kan bruge, siger Ove Larsen onsdag eftermiddag.

Ud over tatoveringen har Morten Bødskov og andre vidner fortalt om overfaldsmanden, at han er dansk af udseende, og at han havde lyst, kort hår. Han menes at være mellem 180 og 190 centimeter høj og var iført mørkeblå hættetrøje og jeans.

Hvis det lykkes politiet at anholde manden, vil han ifølge vicepolitiinspektør Ove Larsen blive sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 244 - den milde voldsparagraf.

Hertil kommer en sigtelse efter straffelovens paragraf 119, som handler om vold mod personer, der besidder et offentligt hverv.

Det er den samme paragraf, som beskytter eksempelvis politifolk i tjeneste. Den har en strafferamme på otte års fængsel.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.