Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Såkaldt »blodregn« kan ramme Danmark i weekenden

Når det blæser kraftigt i Sahara, kan regnen blive rød i Europa.

Sand så langt væk fra som Sahara kan falde ned over Danmark i weekenden, hvor der er mulighed for at observere det sjældne fænomen 'blod-regn' i Danmark. (Arkivfoto)
Sand så langt væk fra som Sahara kan falde ned over Danmark i weekenden, hvor der er mulighed for at observere det sjældne fænomen 'blod-regn' i Danmark. (Arkivfoto)

En sandstorm i det nordøstlige Marokko har sendt store mængder sand op i atmosfæren, og takket være en kraftig vind fra syd i de højere luftlag har al den støv og sand nu kurs mod Danmark.

Derfor kan vi i begyndelsen af weekenden opleve det forholdsvis sjældne fænomen 'blodregn'.

- Muligheden er til stede, men det bliver nok ikke i de mængder, de har fået i Tyskland og England, hvor de har fået en del.

Det siger meteorolog Michael Skelbæk fra DMI.

For at sandet fra Afrika skal lande på danske biler og hustage, kræver det en kraftig storm i Sahara, hvor sandpartikler og støv bliver løftet op i astmosfæren. Hvis de kraftige luftstrømme i de højere luftlag har retning mod Europa samtidig med, at det regner hos os, bliver sandet opfanget af regnen og falder så et tyndt rødt lag. 

Og regn skulle der nok være chance eller risiko for, mener meteorologen.

Det bliver efter hans vurdering især i den sydvestlige del af landet, man i løbet af lørdagen kan være heldig og finde et rødligt lag for eksempel på biler og vinduer.

Senere lørdag kan man måske også komme til at opleve blodregn i de østlige egne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.