Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sådan undgår du vinterferiekø på motorvejen

På fredag er det store udrejsedag, når tusindvis af danskere kører på vinterferie. Vejdirektoratet opfordrer folk til at overveje alternative køretidspunkter.

Vinterferien nærmer sig med hastige skridt. Og da det er den tid på året, hvor flest danskere spænder tagboksen på bilen, fylder den med ski og stave og kører på ferie, kan man snildt risikere at ende i bilkø på motorvejen.

»Den største udrejsedag er fredag den 6. februar. Her forventer vi, at den sydgående trafik om morgenen samt i eftermiddags- og aftentimerne vil være markant forøget på Køge Bugt Motorvejen, Sydmotorvejen og Sønderjyske Motorvej. Hvis man kan køre på et andet tidspunkt, ville det være rigtig godt,« siger Brit Osted Nielsen fra Vejdirektoratets Trafikinformationscenter.

Hjemrejsetrafikken falder lørdag den 14. februar og søndag den 15. februar, og det belaster de samme kilometer motorvej bare i nordgående retning.

I år har alle fynske kommuner valgt at lægge deres skolevinterferie i uge syv mod tidligere år i uge otte.

»Det kan på de nævnte rejsedage give tættere trafik over Storebælt og Lillebælt,« siger Brit Osted Nielsen.

Hun opfordrer trafikanterne, der skal på skiferie, til at holde ekstra godt øje med vejrudsigten og sætte god tid af til rejsen.

Derudover skal man huske at have tæpper, varmt tøj, en skovl og noget at drikke med på turen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.