Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sådan undgår du at leve videre i cyberspace

Få et overblik over hvilke informationer, der findes om dig på nettet og skriv en liste med dine konti.

Når det jordiske liv er slut, så fortsætter det digitale. Profilen på Facebook og kontoen på supermarkedets hjemmeside lever videre og kan være svære for familie og venner at lukke. Derfor gælder det om i tide at tage sine forholdsregler.

Læs mere her:

* Få et overblik over hvilke informationer, der findes om dig på nettet og skriv en liste med dine profiler og konti.

* Brugernavne og koder kan skrives ned og gemmes i en lukket kuvert, som først må åbnes, når du dør. Læg kuverten et sikkert sted sammen med dine personlige papirer, og fortæl dine pårørende, hvor den er. Husk at opdatere, hvis du skifter koder.

* Cloudtjenester som Dropbox, iCloud, Google Drive og OneDrive kan bruges til løbende at dele billeder, videoer og dokumenter med dine nærmeste. På den måde har du en sikkerhedskopi, som pårørende har adgang til, når du er død.

* Gem billeder, videoer og dokumenter på en ekstern harddisk uden kode. Så kan dine pårørende åbne harddisken og gemme det, der er relevant på deres egen computer.

* På Google kan du tilføje kontaktpersoner, der kan få adgang til din konto, hvis du dør. De kan få slettet din Google-konto og få adgang til indholdet.

På Facebook kan du vælge, at din profil lukkes, når du dør, eller du kan vælge, at den laves om til en mindeside.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.