Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sådan holder du hackere ude af din smartphone på ferien

Spørg en tjener på restauranten om navnet på deres wi-fi. Så undgår du, at hackere kigger med på din mobil.

Du bør som udgangspunkt aldrig gå på netbank eller foretage onlineshopping, når du eksempelvis benytter offentligt wi-fi, lyder et af ferierådene fra it-sikkerhedsproducenten Bitdefender. Free/Colourbox
Du bør som udgangspunkt aldrig gå på netbank eller foretage onlineshopping, når du eksempelvis benytter offentligt wi-fi, lyder et af ferierådene fra it-sikkerhedsproducenten Bitdefender. Free/Colourbox

København. Sommeren har meldt sin ankomst, og sidste arbejdsdag inden ferien kan så småt anes i det fjerne.

Men inden du begiver dig ud i den store verden med din smartphone, tablet eller computer, så er der ifølge it-sikkerhedsproducenten Bitdefender et par ting, du bør være opmærksom på.

Det fortæller virksomhedens nordiske salgsdirektør, Brian Ziegler.

- Vores erfaring er, at det er en god idé at forberede sig, inden man tager afsted. Det vil blandt andet sige, at det er klogt at installere antivirus og tage en backup af alle sine data, så man stadig har dem, i tilfælde af at ens computer bliver stjålet, siger han.

Samtidig skal man være bevidst om de risici, der er forbundet med at bruge offentlige wi-fi-hotspots. Ifølge Brian Ziegler er det nemlig stadig meget udbredt, at man tager chancen og logger på ukendte netværk uden at tage de nødvendige forholdsregler.

- Man ser det blandt andet i lufthavne og på restauranter og hoteller, at hackere opretter falske netværk og bare venter på, at en person med en ubeskyttet mobil, tablet eller computer logger på, siger han.

- Hvis dette sker, er det ligesom en åben bog, hvor hackeren får adgang til alle dine personlige data. Så lad nu være med at gå på netbank eller shoppe online, hvis du er på et ukendt wi-fi, for det er her, du risikerer at få tømt din bankkonto.

Brian Ziegler opfordrer til, at man bruger sin sunde fornuft.

- Hvis man eksempelvis er på en restaurant, så spørg tjeneren om navnet på deres netværk. Så sikrer man sig, at der ikke sidder en hacker og kigger med, siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.