Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Fakta

Sådan fungerer 1813-akuttelefonen

Patienter i Region Hovedstaden har siden 1. januar skullet ringe 1813, hvis de får brug for lægehjælp uden for deres egen læges åbningstid. Den nye akuttelefon har erstattet den gamle lægevagtsordning.

Man skal også ringe 1813, hvis man skal på skadestuen. I telefonen får patienterne en forventet mødetid, og ventetiden starter dermed derhjemme.

Sygeplejersker og læger betjener akuttelefonen døgnet rundt og kan henvise til den rette akutmodtagelse eller -klinik eller sende en læge hjem til patienterne.

På opstartsdagen, 1. januar, havde borgere i Region Hovedstaden problemer med at komme igennem på telefonen, hvor de fik at vide, at alle linjer var optaget. Den gennemsnitlige ventetid var på 15 minutter, mens enkelte ventede i over 45 minutter. Der blev kaldt ekstra mandskab på vagt.

Der blev udvidet med 50 telefonlinjer til 190 i alt for at lette presset. Siden er antallet af linjer blevet udvidet til 240.

1813-akuttelefonen modtog 6.141 opkald nytårsdag, og den hidtidige rekord blev sat lørdag med 7.054 opkald. Henholdsvis 2.769 og 2.834 patienter blev behandlet via telefonen på de to dage.

Kilde: Region Hovedstaden

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.