Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sådan er du stillet ved netbank-indbrud

Bliver din netbank tømt, dækker dit pengeinstitut tabet. Dog kan man i visse tilfælde skulle betale en selvrisiko.

Efter to rolige år er antallet af "indbrud" på folks netbank steget voldsomt.
Efter to rolige år er antallet af "indbrud" på folks netbank steget voldsomt.

Bryder ubudne gæster ind i din netbank og tømmer kontoen, vil banken i langt hovedparten af tilfældene dække tabet.

»Banken dækker som udgangspunkt privates tab, mens tab i virksomheder ikke bliver dækket. For erhvervskunderne henvises der til at tegne en netbanksforsikring,« siger Henriette Rolskov, juridisk konsulent i Finansrådet, til computerworld.dk.

Friske tal fra Finansrådet viser, at i 2012 blev der samlet stjålet for 6.289.747 kroner fra private og virksomheders netbank mod 159.668 kroner året før.

Opdager du et indbrud i netbanken, skal du anmelde det til dit pengeinstitut, underskrive en tro-og-love-erklæring samt melde episoden til politiet.

Henriette Rolskov oplyser til Computerworld, at for private kan der komme en selvrisiko på cirka 1.200 kroner i spil, hvis kundens Nem-ID er blevet misbrugt af en anden. Den selvrisiko er dog reelt aldrig kommet i spil, siger hun.

»Vi tror ikke, at man kan finde en netbanksløsning, der er 100 procent sikker, og vi skal ikke regne med, at vi kommer ned på nul tilfælde igen,« siger Henriette Rolskov til Berlingske og understreger, at antallet af tilfælde i 2010 og 2011 var »exceptionelt lavt«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.