Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sådan er det gået de 13 elever fra Præstø

Efter syv måneder er snart alle efterskoleelever fra Præstø-ulykken udskrevet. De er ramt meget forskelligt.

Fredag den 11. februar kæntrede 13 elever samt to lærere i denne dragebåd på Præstø Fjord.
Fredag den 11. februar kæntrede 13 elever samt to lærere i denne dragebåd på Præstø Fjord.

De fleste af de unge drenge og piger fra kæntringsulykken i Præstø er nu efter syv måneder udskrevet fra Hammel Neurocenter i Østjylland.

7 af de 13 efterskoleelever, der var tæt på druknedøden i det iskolde vand i februar, blev indlagt i Hammel, mens 6 ikke har haft brug for genoptræning her. Men formentlig først om et par måneder vil de sidste 2 blive udskrevet.

- De unge, vi har genoptrænet, vil få en tilværelse svarende til næsten det normale til en tilværelse, hvor de skal være i døgnbehandling og derfor en væsentlig ændring af deres tilværelse, siger ledende overlæge Merete Stubkjær Christensen.

De 13 unge i alderen 15-17 år kæntrede sammen med to lærere i en stor kano i Præstø Fjord i februar. Læreren Michael Jørgensen, der havde planlagt turen på fjorden, druknede som den eneste. Resten overlevede med nød og næppe efter en dramatisk redningsaktion.

Mange af de unge er kommet sig godt som følge af de meget bedre behandlingsmuligheder efter truende druknedød og nedkøling. Men andre har været indlagt med familierne ved deres side i måneder.

Merete Stubkjær Christensen ønsker ikke at komme nærmere ind på de enkelte unges forhold, deres alder eller køn.

- Det overlader jeg til familien, hvis den ønsker at oplyse det, siger hun.

Efter ulykken blev det stærkt kritiseret, at den sjællandske efterskole gennemførte sejladsen i fjorden, og det efterforskes stadig, om nogen kan drages til ansvar.

Flere efterskoler har forbedret sikkerheden ved havsejlads som følge af ulykken i februar. Eksempelvis har Samsø Efterskole også installeret VHF-radioer i bådene. De kan i modsætning til mobiltelefoner aflyttes af andre sejlende, der har tændt deres radio.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.