Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sådan bliver vejret i påsken

Udsigt: Byger, blæst og kun lidt sol og en smule varme i påsken.

Vejrmæssigt bliver påsken i år en blandet fornøjelse, forudser DMI. Prognoser tegner til blæst, regn og kun en smule sol med ikke de vilde temperaturer. (Arkivfoto)
Vejrmæssigt bliver påsken i år en blandet fornøjelse, forudser DMI. Prognoser tegner til blæst, regn og kun en smule sol med ikke de vilde temperaturer. (Arkivfoto)

Du kan glæde dig til nogle dejlige fridage med familien. Du kan se frem til påskebryg, æg og lammesteg. Men du skal nok ikke have for store forventninger til vejret i den kommende højtid.

Dugfriske langtidsprognoser fra Danmarks Meteorologiske Institut viser nemlig, at vejret i påsken bliver en blandet fornøjelse med ustadigt vejr og ikke særligt høje temperaturer.

- Lige nu svinger prognoserne en del. Men der er ikke noget, der tyder på, at vi får et stabilt højtryk over landet i påsken, så vi må bare tage de gode dage, der trods alt kommer ind imellem.

Det siger meteorolog Frank Nielsen fra DMI.

Når han kigger ud over den kommende uge, ser han en weekend, der begynder meget pænt med en vejrmæssig 'fornuftig' men lidt kølig lørdag og en blæsende søndag med byger.

- Mandag får vi ret skidt vejr. Vi får et regnvejr ind over landet, og det bliver blæsende, ikke særligt varmt og efterårsagtigt, siger Frank Nielsen.

Heldigvis for de mange af os, der håber på en tur i haven eller en kop kaffe i det fri, klarer det op tirsdag, og til og med torsdag skulle der nok være mulighed for lunt, tørt og solrigt vejr. 

- Prognoserne for tirsdag, onsdag og torsdag ser hæderlige ud. Trykket stiger. Vejret bliver mere stabilt, og der ser ud til, at vi får tørvejr fra tirsdag og til og med det meste af torsdagen, siger den vagthavende meteorolog.

Temperaturerne midt på ugen skulle nok kunne snige sig op på mellem 15 til 17 grader.

Når det gælder selve helligdagene er DMI løbet tør for gode nyheder.

- Påskedagene bliver blæsende med regn og byger og blot mellem 10 til 12 grader, når det bliver bedst. Det bliver forårsvejr på det flade. Ustadigt og ikke prangende, siger meteorolog Frank Nielsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.