Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Så meget betaler staten for en flygtning

Kommuner får et grundtilskud pr. flygtning over 18 år, de modtager. Se her, hvor meget.

København: Et klart flertal af kommunerne svarer i en rundspørge fra Ritzau, at de reelle udgifter til flygtningemodtagelsen er højere, end det grundbeløb de modtager fra staten.

Her kan du se, hvor meget staten betaler:

* Kommuner modtager et månedligt grundtilskud på 2604 kr. (31.248 kr. årligt) for hver flygtning og familiesammenført over 18 år.

* Beløbet modtages i en treårig periode, fra den dag personen kommer til kommunen, og skal dække udgifterne til det obligatoriske integrationsprogram.

* Integrationsprogrammet består dels af en danskuddannelse og dels af en indsats for at få flygtningen i arbejde.

* Børn er ikke omfattet af integrationsprogrammet, og kommunerne får derfor ikke grundtilskud for dem.

* I sager om uledsagede flygtningebørn ydes dog et månedligt grundtilskud på 8658 kr. (103.896 kr. årligt), indtil barnet er 18 år.

Kilde: Kommunernes Landsforening (KL)

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.