Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Så længe fortsætter det gode sommervejr

Tid til is
Tid til is

Find badetøjet frem, smut i supermarkedet efter kul til grillen og køb is til de mindste.

Danskerne kan få op til 28 grader og masser af sol, selv om weekenden byder op et lille temperaturdyk og flere skyer. Sådan lyder den seneste månedsprognose fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

»Frem til i hvert fald fredag i næste uge burde der være gode muligheder for at tage på stranden,« siger meteolog Steen Hermansen, der har lavet prognosen, til BT. Han fortsætter:

»Langt de fleste danskere har og får flot vejr, temperaturene er høje - og der er masser af sommervejr med helt op til 28 grader på menuen.«

Steen Hermansens prognose viser dog også, at de mange solskinstimer af og til bliver afbrudt af regn og tordenbyger. Lidt a la det danskerne oplevede i går, forklarer han.

»Men temperaturerne er høje. I weekenden kan vi blive kølet lidt ned af en svag koldfront, der en overgang vil give køligere og mere skyet vejr. Men temperaturerne ser ud til igen at stige til mellem 23 og 28 grader i løbet af næste uge,« siger han.

Men, men, men. Alting har en ende. Således også det solskinsrige danske sommervejr og efter de første 10 juni-dage, hvor temperaturerne mange steder vil ligge over 25 grader, melder mere normale tilstande sig.

»Jeg vil karakterisere det som klassisk dansk sommer med drivende skyer fra vest. Vi kan godt få nogle gevaldige regnskyld og skybrud nogle steder. Og samtidig falder temperaturerne til mellem 15 og 20 grader. Men solen skal nok kigge frem alligevel,« siger Steen Hermansen.

Han understreger, at jo længere vi kommer hen desto mere usikker er prognosen. Men måske kommer de høje temperaturer igen.

»Senere på uge 24 tyder det på, at det på ny kan blive lidt varmere en overgang med 20 til 25 grader i forbindelse med forbipasserende højtryksrygge fra vest,« hedder det i prognosen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.