Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Så kraftigt var jordskælvet på Bornholm

Jordskælvet på Bornholm blev målt til 2,6 på Richterskalaen.

Bornholmerne blev vækket af et jordskælv natten mellem fredag og lørdag klokken 00.36. Jordskælvet målte 2,6 på Richterskalaen og havde sit epicenter cirka ti kilometer syd for Dueodde. Der har ikke tidligere været registreret jordskælv i området.

»Det er usædvanligt, at der sker jordskælv på Bornholm, men sådan nogle jordskælv sker rundt omkring, uden at man kan forklare, hvorfor de kommer,« siger seniorforsker Trine Dahl-Jensen fra GEUS (De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland).

Hun forklarer, at der har været 70 indberetninger fra bornholmere, der har oplevet rystelserne i weekenden.

Forskeren fra Geofysisk afdeling skal til at analysere indberetningerne for at finde ud af, hvordan borgerne oplevede det. En ting er nemlig, hvad teknologien kan bidrage med af nye informationer om jordskælv, men noget andet er, hvordan jordskælv opleves fra borgernes synsvinkel.

Selvom det var et lille jordskælv, blev det også registreret af seismografer i Norge, men det var ikke til fare for mennesker eller infrastrukturen.

Bornholms jordskælv fandt sted langt fra det nærmeste jordskælvsområde, der ligger der, hvor jordens gigantiske plader støder sammen.

GEUS opfordrer alle, der har mærket rystelserne på Bornholm til at indberette deres oplevelser til dem.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.