Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Så koldt bliver weekenden: Salt på vejene kan miste effekt

Natten til søndag kan der lokalt komme under 12 frostgrader, og det kan medføre ekstra sne- og isglatte veje.

ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO.

København: Kulden over Danmark vil fortsat sætte sit præg på vejret hen over weekenden, oplyser DMI. Det betyder blandt andet, at salt, som bliver strøet på vejene, kan miste noget af sin effekt.

- Så kør forsigtigt, siger meteorolog Lars Henriksen.

Det er især i nattetimerne, at vejene kan være ekstra sne- og isglatte, fordi temperaturen visse steder kommer under ti frostgrader.

- I løbet af de kommende dage trænger koldere luft frem til os fra nordøst. Så weekenden bliver kold, og i områder med sne kan det natten mellem lørdag og søndag blive ned mellem minus 10 og minus 12 grader, nogle steder måske endnu koldere, hvis der samtidig kommer en opklaring forbi, siger Lars Henriksen.

Det vil typisk være inde i landet, at der bliver koldest. Foruden kulde kommer der også mere sne til landet. Et lavtryk, der lægger sig over Nordsøen i løbet af fredag, skaber dog en vis usikkerhed om, hvor og hvornår sneen vil falde.

- Man kan sige, at jo længere vestpå, man befinder sig, desto større er chancen for, at der kommer sne, siger Lars Henriksen.

- Men det er meget usikkert lige nu, tilføjer han.

Mens fredag og lørdag vil blive præget at kulde og hvidt nedbør, er der god chance for, at man søndag kan nyde vinterlandskaberne i solskin.

- Søndag får vi tørt vejr med nogen sol og temperaturer fra plus tre grader til minus tre grader, lunest ved den jyske vestkyst. Det er endnu usikkert, men på nuværende tidspunkt kunne det godt se ud som om, der natten til mandag kommer lidt sne fra nordvest, siger Lars Henriksen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.