Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Så koldt bliver det: Bidende kulde lægger sig over Danmark

Frostgraderne skal måske tælles på tre hænder.

Vinterbadning ved Holbæk Fjord fotograferet mandag den 4. januar 2016.
Vinterbadning ved Holbæk Fjord fotograferet mandag den 4. januar 2016.

Det kolde vejr ser ud til at holde fast i sit greb om Danmark, selv om mandag byder på en svag mildning med temperaturer op til fire graders varme.

Det oplyser DMI på tærsklen til en ny uge.

- Vi får lidt mildning det kommende døgn, men så begynder vi at få kulde igen. Temperaturen begynder stille og roligt at falde, og så bliver det spændende at følge, om vi sidst på ugen får under ti graders frost, siger meteorolog Mette Wagner.

Årsagen til temperaturfaldet skyldes, at vinden begynder at dreje over i nordøstlig retning i løbet af ugen. Dermed henter vi kulden fra Rusland.

- Tirsdag vender kulden tilbage, og i løbet af onsdag vil temperaturen måske ikke komme over frysepunktet i dagtimerne, siger Mette Wagner.

Mens kulden lægger låg på landet i løbet af ugen, er det mere usikkert, hvor store mængder sne, der følger med.

- Der vil bestemt være mulighed for snebyger, men det er for usikkert at sige, hvor de vil ramme, fordi det især er sidst på ugen, de ser ud til at komme, og prognoserne for den periode er meget usikre, siger Mette Wagner.

Dermed er det også usikkert, om vi for alvor kan komme til at mærke kulden bide i kinderne.

Men i weekenden tyder det lige nu på, at der kan blive mellem 8 og 13 graders frost - lokalt endnu lavere.

Normalt ligger gennemsnitstemperaturen i januar på nul grader celsius, men de seneste ti år har der i gennemsnit været 1,5 grader varmere.

Det er seks år siden, at gennemsnitstemperaturen i januar var under frysepunktet. Men med den kolde start på året er der måske udsigt til, at vi i år kommer til at nærme os den magiske grænse.

/ritzau/

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.