Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Så er juletræet rejst i Egedalsvænge

Fredag eftermiddag er Danmarks mest omtalte juletræ kommet på plads i Kokkedal.

Beboerformanden håber, at juletræet nu kan lægge en dæmper på gemytterne.
Beboerformanden håber, at juletræet nu kan lægge en dæmper på gemytterne.

Så blev det jul i Egedalsvænge i Kokkedal. Efter fire uger med uroligheder, lange møder og diskussion om, hvorvidt det traditionsrige juletræ skulle sættes op, skete det så langt om længe fredag eftermiddag. En kran satte juletræet på plads oven på havepavillonen, hvor det har stået de tidligere år .

Det bekræfter boligforeningen 3Bs formand, Steffen Morild, over for bt.dk

- Der var flere, der observerede et juletræ i morges og i eftermiddags, og det har jeg så været oppe at kigge på. Jeg havde på fornemmelsen, at det var det rigtige juletræ, og det var det. Det har vi så fået sat op nu. Det er sådan set bare en opfølgning på det afdelingsmøde, vi havde i onsdags, hvor der var et meget klart signal om, at det juletræ skulle op nu, siger han til bt.dk.

Og det glæder formanden, der fortæller, at det nu betyder, at Egedalsvænge kan komme videre, og der kan blive ro i området igen.

- Nu sænker julefreden sig, og vi kan se fremad. Det er vigtigt, at vi har fundet en lokal løsning på et lokalt problem, siger Steffen Morild, der nu håber, at han kan få sig en stille og rolig weekend.

Demonstrationen, der skulle have været på lørdag, mellem »Stop Islamisering af Danmark« og »Anti-fascistisk Aktion« er aflyst efter nyheden om juletræet.

Hele juletræssagen startede, efter at bestyrelsen med et smalt muslimsk flertal nedstemte det traditionsrige juletræ blot tre dage efter at have brugt 60.000 kroner på den muslimske højtid eid-festen. Siden har der været en trykket stemning i Kokkedal, hvor blandt andet TV2 har fået smadret en sendevogn, og daværende bestyrelsesformand, Karin Leegaard Hansen, har fået trusler og været nødt til at finde en lejlighed i Jylland.

Det er ikke lykkedes bt.dk at få en kommentar fra den nye formand for afdelingsbestyrelsen, Anders Brøgger, der blev valgt onsdag på et stormøde i Egedalshallen, hvor 400 beboere var mødt op.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.