Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Så blev jeg proppet ned i gruppe 3

Allan Sørensen, 48 år Matchgruppe 3

Allan Sørensen, 48 år, er på kontanthjælp og i matchgruppe 3.
Allan Sørensen, 48 år, er på kontanthjælp og i matchgruppe 3.

48-årige Allan Sørensen kan ikke huske, om han har været på kontanthjælp i 12 eller 13 år, men »det er i hvert fald længe«. Han er hjemløs, sover på sofaen hos venner og bekendte, og så er han kontanthjælpsmodtager i matchgruppe 3.

Han er til samtale hver tredje måned på jobcenteret på Musvågevej i Københavns Nordvestkvarter, men han passer mest sig selv. Han endte på kontanthjælp, da han mistede sit job som varebilchauffør for et firma i Vanløse, der solgte billedindramninger i metermål.

»Siden dengang er det bare gået ned ad bakke, og jeg har ikke haft noget rigtigt arbejde efterfølgende. Jeg var ret langt nede, da jeg blev fyret, og så gik der lidt for meget druk i den. Jeg fik nogle forkerte venner og gik helt i stå. Det var ret trist, og så blev jeg proppet ned i gruppe 3,« fortæller Allan Sørensen.

Alkoholmisbruget er i Allan Sørensens øjne »ikke så slemt mere«, og han drikker ikke længere hver dag. Han har været i korte aktiveringsforløb flere gange i sin kontanthjælpsperiode, men de har været tidsbegrænsede og kan ikke altid blive forlænget, selv om Allan Sørensen selv ønsker det.

Han leder også efter en lejlighed, men det er svært, når man er enlig og ingen børn har, for så kommer man bagest i køen. Det var ikke lige det liv, Allan Sørensen havde regnet med.

»For mange år siden, da jeg tog min 10.-klasse, drømte jeg om at være elektronikmekaniker. Jeg fik faktisk også en praktikplads, men den mistede jeg igen, og så fik jeg aldrig gjort min uddannelse færdig. Det er sgu lidt hårdt at tænke på,« siger Allan Sørensen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.