Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S vil have faste læger på plejehjem for at sikre bedre ældrepleje

Kommunale plejehjem skal have en fast læge tilknyttet for at sikre kvaliteten, siger Socialdemokraterne.

Der skal ansættes faste læger på plejehjemmene for at sikre en bedre behandling af beboerne og hjælp til plejepersonalet, mener Socialdemokraternes sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen.

Reaktionen kommer efter, at både Dansk Sygeplejeråd og Lægeforeningen har advaret om, at indsatsen for syge ældre på landets plejehjem og i den kommunale ældrepleje skranter.

- Jeg er meget lydhør over for de udsagn, der kommer fra både sygeplejerskerne og lægerne, siger Flemming Møller Mortensen.

Ifølge en ny undersøgelse foretaget af Gallup for Lægeforeningen har otte ud af ti læger ofte eller en gang imellem oplevet, at patienter bliver indlagt igen, fordi kvaliteten i de kommunale tilbud er for svingende.

Der er i dag afsat 100 millioner kroner over fire år til at indføre en ordning med plejehjemslæger, og meningen er, at 40 procent af plejecentrene skal have en læge tilknyttet allerede i år.

Forhandlingerne mellem Sundhedsministeriet, kommunerne, regionerne og de praktiserende læger trækker dog ud, og det er derfor tvivlsomt, om ordningen kommer fuldt i gang foreløbigt.

Adspurgt om 100 millioner kroner over fire år er tilstrækkeligt til at ansætte læger på kommunernes plejehjem, svarer Flemming Møller Mortensen, at han er sikker på, at der sagtens kan findes de penge, der bliver behov for.

- Det bliver ikke et spørgsmål om penge, men om man kan finde de læger, der skal ansættes, siger han.

Spørgsmål: Hvordan kan du garantere det?

- Det er min klare opfattelse, at vi nok skal blive politisk enige om at afsætte penge nok, siger han.

- Udgiften er den samme, om en patient skal have sin praktiserende læge eller en plejehjemslæge.

Sundhedsordfører for Dansk Folkeparti Liselott Blixt (DF) mener, at det først og fremmest er vigtigt at sikre, at patienter ikke bliver udskrevet, før de er raske.

- Sundhedsministeren bliver nødt til at tage fat om problemet og se på, hvordan vi opnår den bedste tværfaglige behandling, siger hun.

- Når sygehuse sender folk hjem til en kommune, der ikke kan tage sig af dem, er det samarbejdet, der hænger. Hvis vi ikke bliver bedre til det, så sker der ikke noget.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.