Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S kalder R-kritik tåbelig og håbløs

Lars Aslan Rasmussen, socialdemokratisk politiker i Københavns Borgerrepræsentation, mener, de Radikale svigter borgerne i udsatte område, når partiet kritiserer brugen af visitationszoner.

Lars Aslan Rasmussen (S), socialordfører for Socialdemokraterne i Københavns Borgerrepræsentation, har kun hovedrysten til overs for den radikale kritik af de visitationszoner, som politiet mandag etablerede i Herlev, Gladsaxe og Ballerup efter weekendens skudepisoder. De kan være på kant med politiloven, mener den radikale retsordfører, Jeppe Mikkelsen (R).

- Det er jo helt tåbeligt. Visitationszoner er til for at ramme dybt kriminelle mennesker, der generer lovlydige borgere. De skal stoppes, og derfor er det vigtigt at lægge et massivt pres på dem. Det er fuldstændig håbløst at sige, at det ikke er i orden at indføre visitationszoner, siger Lars Aslan Rasmussen til Berlingske Nyhedsbureau.

- Det ser ud til at være på kant med politiloven, og jeg tror, man har lavet en fejl, da man oprettede den her visitationszone. Det er meget vigtigt, at visitationszoner har et begrænset areal i form af enkelte gader, pladser eller lignende. Tre kommuner er et meget, meget stort areal, siger Jeppe Mikkelsen.

I en visitationszone kan politiet under en konkret mistanke om et strafbart forhold udføre stikprøver og visitere personer, køretøjer, tøj og tasker for at kontrollere, om forbipasserende har ulovlige våben på sig.

- Principperne bag er jo, at politiet ikke bare skal komme og visitere folk overalt uden yderligere mistanke. Det er sådan noget, der kendetegner stater, vi normalt ikke sammenligner os med. Det er en unødvendig mistænkeliggørelse af borgerne i de tre kommuner, siger Jeppe Mikkelsen, der nu vil bede justitsminister Morten Bødskov (S) se på sagen

Lars Aslan Rasmussen ser gerne, at der etableres permanente politistationer i de mest udsatte områder, men når den løsning ikke venter lige om hjørnet, må man se på andre muligheder. Og her er visitationszoner et godt redskab.

- Vi ved fra andre lande, at det hjælper at lægge et massivt pres på de kriminelle, siger Lars Aslan Rasmussen, der mener, at de Radikale svigter borgerne:

- Hvis de selv boede i et udsat område, er jeg helt sikker på, at de ville være glade for, at der blev lagt et massivt politimæssigt pres på de kriminelle, siger han.

Nordsjællands Politi indførte mandag visitationszone i Kokkedal, ligesom Københavns Politi etablerede visitationszone i en del af hovedstaden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.