Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S ændrer mening: Flertal for dele af udflytning er væk

DIIS på Østerbro
DIIS på Østerbro

Socialdemokraterne stemmer imod udflytning af Dansk Institut for Internationale Studier fra København til Aarhus.

Liberal Alliance er også imod forslaget om udflytningen, og dermed kan regeringen ikke tælle til 90 mandater. Det skriver DR Nyheder.

- Der har været massiv kritik af udflytningen i de høringssvar, der er givet. Vi har også selv forsøgt at få svar fra regeringen på noget af den kritik, som der er fremkommet.

- Og af de svar, regeringen har givet, fremgår klart, at placeringen af Diis i København er det, der er mest fornuftigt, siger medlem af Folketingets udenrigsudvalg Mogens Jensen (S) til DR Nyheder.

Flytningen af instituttet med 88 stillinger er en del af udflytningen af knap 4000 statslige arbejdspladser, som regeringen præsenterede i oktober sidste år. Udflytningen af instituttet kræver modsat de andre en lovændring og dermed et flertal i Folketinget.

Afvisningen kommer efter længere tids overvejelser blandt Socialdemokraterne.

- Vi har haft det udgangspunkt, at vi generelt har støttet regeringens udflytningsplaner.

- Det er fornuftigt, at der er en bedre balance i fordelingen af statslige arbejdspladser, men i Diis' tilfælde er 98 procent af deres samarbejdspartnere og hovedbrugere i hovedstadsområdet, siger han.

Regeringen har lagt vægt på, at instituttet har et samarbejde med Aarhus Universitet.

Det ville Socialdemokraterne gerne imødekomme og har derfor forsøgt at forhandle en aftale på plads med regeringen om at flytte en mindre del af Diis til Aarhus for at styrke samarbejdet med Aarhus Universitet.

Men det har regeringen ikke ønsket, og derfor fastholdes placeringen af Diis ifølge Mogens Jensen.

Det kræver en lovændring at flytte Diis, fordi der i instituttets vedtægter står, at det har til huse i København.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.