Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rystede betjente tilbage i Pusher Street efter overfald

Med fire timers mellemrum blev politiet torsdag overfaldet med sten og køller på Christiania.

(ARKIV) Københavns Politi på Pusher Street den 28. maj 2018. Seks betjente blev ramt af sten under en konfrontation på Christiania torsdag. En er bragt til skadestuen. Det skriver Ritzau, torsdag den 31. maj 2018.. (Foto: Mathias Øgendal/Ritzau Scanpix)
(ARKIV) Københavns Politi på Pusher Street den 28. maj 2018. Seks betjente blev ramt af sten under en konfrontation på Christiania torsdag. En er bragt til skadestuen. Det skriver Ritzau, torsdag den 31. maj 2018.. (Foto: Mathias Øgendal/Ritzau Scanpix)

Dagen efter flere voldelige konfrontationer på Christiania har betjente fra Københavns Politi fredag morgen for syvende dag i træk ryddet Pusher Street for hashboder.

»Det foregik i god ro og orden,« siger vicepolitiinspektør Lars Ole-Karlsen, der er leder af Operativ Specialafdeling i Københavns Politi.

Dog erkender han, at torsdagens sammenstød har gjort indtryk på hans mandskab.

»De er rystede, men stabile og klar til, at indsatsen fortsætter i dag,« siger vicepolitiinspektøren.

Det første sammenstød fandt sted torsdag omkring klokken 16.30, da politiet ville anholde fire formodede hashhandlere ved Nemoland.

Det fik en gruppe på op mod 100 personer til at gå til angreb. Seks betjente blev ramt af sten, og en af dem måtte behandles på skadestuen.

Godt fire timer senere opsøgte en gruppe på 20-30 hætteklædte personer så en flok betjente, der patruljerede ved Refshalevej.

Gruppen var bevæbnet med slagvåben og køller, og politiet valgte her at søge tilflugt i deres biler.

»Det er endnu ikke lykkedes os at pågribe overfaldsmændene,« siger Lars Ole-Karlsen.

I forbindelse med konfrontationen ved Nemoland viser en videooptagelse, der florerer på internettet, at også politiet gik hårdt til værks.

Blandt andet bliver en tilsyneladende ubevæbnet kvinde skubbet hårdt i brystet, så hun flyver bagover og ned på en cykel. Politiet opfordrer nu kvinden til at rette henvendelse, så forløbet kan klarlægges.

Videoen er udgivet af Christianias dokumentargruppe (CADOK) på Facebook.

»Jeg har set videoen, og det ser ikke godt ud. Vi skal selvfølgelig undersøge kvindens rolle, og hvis hun er en tilfældigt forbipasserende, så ser det bestemt ikke godt ud,« siger Lars Ole-Karlsen.

Pusher Street var i sidste uge lukket i tre dage, inden gaden fredag blev åbnet igen.

Det var christianitterne selv, der havde taget beslutningen om den midlertidige lukning som en reaktion på, at "volden og den dårlige stemning var taget til".

I den forbindelse har Københavns Politi optrappet indsatsen i området med daglige rydninger og hyppige patruljeringer.

/ritzau/

Opdateret kl. 13.38:

Sagen med kvinden, som blev skubbet af politiet, efterforskes nu af Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), der efterforsker anmeldelser mod danske betjente. Det skriver DR.

Ifølge DR siger kontorchef i myndigheden Karina Toftgaard Matthiesen:

»Jeg kan bekræfte, at vi har fået en anmeldelse om den omtalte episoder. Den efterforskes som en voldssag.«

Derudover tilføjer hun, at DUP har fået flere henvendelser om episoden.

Episoden har skabt debat på Twitter, hvor bl.a. Venstres Jan E. Jørgensen har kommenteret videoen:

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.