Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Russiske diplomater ignorerer p-bøder

Ansatte ved den russiske ambassade skylder tusindvis af kroner for ubetalte parkeringsbøder.

Russiske diplomater, der gør tjeneste i Danmark, er ligeglade med de parkeringsbøder, de får, når de holder ulovligt parkeret i de danske gader.

De undlader i hvert fald at betale bøderne, skriver Politiken. I 2011 røg der 132 parkeringsbøder under vinduesviskerne på biler tilknyttet den russiske ambassade.

Men det er kun to, der er blevet betalt, viser en opgørelse fra Center for Parkering i Københavns Kommune. Dermed topper russiske diplomater igen i år listen, akkurat som i 2009, hvor 107 parkeringsbøder forblev ubetalte. I 2010 sneg antallet sig op på 143, og der var ikke en af dem, der blev betalt.

I 2011 undslog de russiske diplomater sig at betale parkeringsbøder for i alt 66.300 kroner, og det irriterer centerchef Anders Møller fra Københavns Kommune.

- Jeg synes, at man skal betale ligesom alle andre. Det er en skidt opførsel. Det er ikke en voldsomt stor andel af det samlede antal afgifter, men det er mere signalet i det og retsfølelsen hos almindelige borgere, siger han.

Også lande ansatte ved ambassaderne for Iran, Kina og Italien er dårlige betalere. I alt undlod 55 diplomatiske repræsentationer at betale 552 kommunale parkeringsbøder. Med en afgift på 510 kroner per ulovlige parkering løber det op i 281.520 kroner i alt, skriver Politiken.

Diplomaterne kan tillade sig at blæse på bøderne på grund af Wienerkonvention fra 1961, som sikrer diplomaterne immunitet. Det betyder, at de ikke kan retsforfølges i det land, hvor de er udstationeret.

Den russiske ambassade har ikke ønsket at kommentere sagen over for Politiken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.