Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Russisk sejlskib sænker slæbebåd

Mandag aften blev dramatisk på havnen i Esbjerg under Tall Ships Races, da tre besætningsmedlemmer måtte reddes fra en synkende slæbebåd.

Arkivfoto: russiske Kruzenshtern fra et tidligere Tall Ships Race i Aalborg.
Arkivfoto: russiske Kruzenshtern fra et tidligere Tall Ships Race i Aalborg.

Det, der skulle have været en festlig afslutning på det internationale sejlskibsevent Tall Ships Races i Esbjerg, fik mandag eftermiddag en ganske anden slutning, da en slæbebåd med tre personer om bord kæntrede.

To slæbebåde var ved at hjælpe verdens næststørste sejlskib, russiske Kruzenshtern, ud fra havnen, da den ene slæbebåd pludselig begyndte at synke. Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi har den ene slæbebåd øjensynligt sluppet trossen til sejlskibet, hvilket den anden ikke gjorde. Det bevirkede, at den anden slæbebåd blev trukket ned og ind mod sejlskibet. Og da slæbebåden så tog vand ind, kæntrede den.

Der var tre mennesker om bord. To kunne stort set springe direkte over i en tililende redningsbåd, mens en tredje person faldt i vandet. Trods en stærk understrøm lykkedes det dog at få ham sikret med en line, så han ikke blev trukket ned, og derefter kunne han trækkes op.

Politiets maritime enhed, MARSIKPOL, der består af personale fra Marinehjemmeværnet og specialuddannede politifolk, lå heldigvis i nærheden med en gummibåd for at sikre sikkerheden under arrangementet til søs.

Fra gummibåden så de situationen udvikle sig og sejlede derfor gummibåden helt op mod den synkende slæbebåd.

Den firemastede russiske Kruzenshtern fik senere lov at sejle videre.

Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker nu ulykken, og Esbjerg Havn varetager bjærgningen af slæbebåden, der ligger på ti meters dybde. Det vil sandsynligvis ske i løbet af en uge.

Samtidig holder Esbjerg Kommunes miljøvagt øje med, om der skulle ske udslip af de cirka 3.000 liter brændstof, som slæbebåden har i tankene.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.